Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 16:51 22 743 15

Крадени автомобили в езеро край София

  • крадени-
  • автомобили-
  • езеро-
  • софия
Крадени автомобили в езеро край София - 1
Снимка: Мариета Николаева,bTV

Езеро край София се оказа използвано като бунище... за крадени автомобили. Тази сутрин стартира операция на служители на столичното Осмо РУ, техни колеги от СДВР и спасители от ГД „Пожарна безопасност и защита на население“.

В хода на действията, от водоем, намиращ се до кв. „Димитър Миленков” бяха извадени два леки автомобила - „Фолксваген Джета” и Деу Тико”. Изяснено е, че те са били противозаконно отнети на територията на София.

Действията по разследването и документирането на случая продължава, съобщиха от МВР.

Според източници на bTV автомобилите са били използвани от елинпелинска група, която извършвала обири с тях.

За да прикрият следите си, след престъпленията обирджиите хвърляли колите – също крадени, във водата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4646

    6 3 Отговор
    Хахаха кой ще използва деу тико за обир. От полицията да помислят за нещо преди да го кажат.

    Коментиран от #3

  • 2 малката враца

    2 1 Отговор
    то това коли ли бяха :Д
  • 3 а ся

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "4646":

    Защо да мислят ? Те каквото и да кажат 80 % то Българите им вярват .
    Пък и това си е "тлъсто" престъпление . Ако могат да го пробутат през съда за тях ще е супер . Ще има ++++ за някой каиш . Може и повишение .
  • 4 Васичка Атанасова

    4 2 Отговор
    с тико и джета обир ще правят

    Коментиран от #5

  • 5 OMG WTF

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Васичка Атанасова":

    А с какво да го направят този обир? С Audi Q7 ли? Или може би s BMW X5? А защо не с Lamborghini Aventador, че е по-бърза? Ааа не, чакай, сетих се - черен Mercedes G-Class! Баш като по филмите. И никак няма да бие на очи!

    Коментиран от #6

  • 6 ззззззззззззз

    7 9 Отговор

    До коментар #5 от "OMG WTF":

    Не е необходимо да си показвате невежеството толкова явно , че чак да се гордеете с него .
    Зависи сезона , терена , целта . Моторът винаги е на първо място . Зависи от целта може да се подбере вид ,размер,модел .Всичко в зависимост от целите . После лека кола . Понеже сте невеж .... Има много по - бързи коли от тези който сте изброили . В същото време на вас и не само на вас ще ви изглеждат като автомобили за 3-4 хиляди лева . Може да ви се наложи да използвате джип . Нито една от вас изброените машини , не е подходяща за шофиране извън асфалтова настилка .
    Ако стане преследване или престрелка ????? С това 'тико' къде по -далеч от затвора мислите че ще стигнете ?

    Коментиран от #8

  • 7 Гост

    3 0 Отговор
    Що езера и гъоловее има край София и не само там
    май нещата са си като по старо му ама да вземат малко финансиране по развитие на селските райони да ги попрегледат
  • 8 OMG WTF

    7 3 Отговор

    До коментар #6 от "ззззззззззззз":

    Хахахахах. Преследване, престелки, шофиране извън асфалтова настилка... Пхахахахаахахахахахаахахаахахахахаах. Защо не каза по-рано? Веднага господа престъпниците да задигнат един Ford F-150 и с него да обират денонощни будки за цигари! Пустини, блата, реки, снежни склонове... Астричките на полицаите нямат шанс! А пък ако ще има престрелки, да си вземат Хамъра, монтират му и една картечница (за всеки случай) и готово. Момчето от кварталната бензиностанция няма шанс! Господа престъпници, свържете се със @ззззззззззззз на мига! С неговите познания за измъкване от Ушев, никога няма да ви хванат!

    PS: Уж "запознат" и не е "невежа", ама разсъжденията са му на 6 год. келеме. Абе, момченце, помисли малко преди да си публикуваш глупостите. Какви престрелки, какво преследване? Не се вкарвай в некви филми ве брато. Точно изброените модели коли са си напълно подходящи за люлинските наркоманчета, м....лите от "Дружба" тем подобна измет да си извършват престъпленията. Коментиращите тука да не си мислите, че с тия кенефи са били обирани банки?

    PS 2: Не мога да ви разбера бе... Полицията не си върши работата - оплаквате се. Полицията си върши работата - пак се оплаквате. Какво искате в крайна сметка?

    Коментиран от #9

  • 9 apostol

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "OMG WTF":

    ИСКАМЕ БЕСИЛКИ ПО ПЛОЩАДИТЕ, РЯЗАНЕ НА РЪЦЕ, КРАКА, ГЛАВИ...........

    Коментиран от #10

  • 10 OMG WTF

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "apostol":

    То и аз искам едни подобни нещица за 240-мата тюфлека в сегашното (а и във всички минали) НС, ама само с писане по форумите няма да стане.

    Коментиран от #11

  • 11 ззззззззззззз

    1 5 Отговор

    До коментар #10 от "OMG WTF":

    И аз искам тест за интелигентност на всеки преди да дава мнение . Но с писане или без по форуми , това никога няма да стане

    Коментиран от #13

  • 12 Мемфис

    1 3 Отговор
    Терминът "противозаконно отнето МПС" може да бъде измислен само от тъп милиционер!!
    25 г. След 1989 г. Всичко си е по старому, и законите и служителите !
    Надежда за България?
    НИКАКВА!!!!!

    Коментиран от #14

  • 13 OMG WTF

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ззззззззззззз":

    Внимавайте какво си пожелавате, г-н "умник", че накрая май ти ще си този, който няма да може да пише мнения по форумите.
  • 14 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мемфис":

    Оказа се, че този термин е гласуван от Народното събрание в Наказателния кодекс, а не от тъп милиционер:
    "Чл. 346. (1) (Изм. - ДВ, бр. 107 от 1996 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) Който противозаконно отнеме чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерение да го ползува, се наказва с лишаване от свобода от една до осем години."
    Милиционерите са тъпи, ама ти май си още по-тъп.
    OMG WTF е прав - няма огудия, защото все се оплаквате от полицията. Но поне като си върши работата, нека и го признаем!
  • 15 Чичу Ади

    0 0 Отговор
    Съгласен съм с OMG за повечето в написаното от него. Къде обаче са скъпите возила, противозаконно отнети? Ясно е, че тях не могат да ги намерят в езерото, защото отдавна са минали през моргите и са продадени като части втора ръка, но това е друга тема. Аз, като бивш полицай, от онези долните на пътя съм бил свидетел на бездействието на полицията. Ясно е, че не може да се сложи полицай да пази всяка кола от посегателство, но защо големите БОП и Криминална Полиция не могат да разработят групите за кражба на луксозни автомобили? В София са не повече от 5-6 такива. Явно се отчитат на високите нива в МВР и въпросните служители от БОП и КП са пренасочени да търсят кой на пазара дърпа чанти-чанти.... Същото важи и за наркопласьорите. Докато Очите се стреля за "паркомястото" пред заведението, БОП и КП отчитат дейност, като хващат напушалките с 2гр. марихуана.