1 585 9

Мигрантите не трябва да са изкупителна жертва за убийството във Фрайбург

Убийството на младото момиче само засили антиимигрантските настроения в страната

Снимки АП/БТА
Снимки АП/БТА
Милена Трачева

Властите в Германия призоваха германците да не превръщат мигрантите в изкупителна жертва, след като афганистански младеж бе арестуван за изнасилването и убийството на германска студентка, пише Би Би Си.

17-годишният афганистански младеж бе заподозрян, след появата на ДНК — тест, който го свърза с място на престъплението във Фрайбург, където жената бе нападната през октомври.

Вицеканцлер Зигмар Габриел предупреди германците да не използват престъплението като средство за "провокации и конспиративна пропаганда".

Заради огромния брой мигранти, които пристигнаха в страната през миналата година, напрежението, около въпроса за имиграцията, постоянно расте.

19-годишната студентка по медицина изчезна в средата на октомври на път за вкъщи. Тя се прибирала от парти в университета във Фрайбург, когато бива нападната. Тялото й бе намерено по-късно в река Драйзам.

Говорителят на германския канцлер Ангела Меркел Щефен Зайберт осъди "отвратителното" престъпление във Фрайбург, но добави, че: "Ние не трябва да забравяме, че говорим за едно евентуално престъпление, извършено от един афганистански бежанец, а не от цяла група хора, които също са афганистанци или бежанци, като него."

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бай ванго
  Отговор
  1 21:28  05.12.16
  това е поредното лицемерие на европейските политици. точно тези ще превърнат България в гетото на европа като ни напълнят с маймуни напролет. няма кой да ни помогне освен ние самите!
 • шшш
  Отговор
  2 21:29  05.12.16
  асо беше тяхно дете ,на тези от пресконференцията,каква песен щяха да пеят? Вашата политика уби това момиче.
 • hhh
  Отговор
  3 21:44  05.12.16
  мамините бежанци - още да дойдат! ....е имат сексуални нужди - направете неправителствени организации с доброволки...
 • 681
  Отговор
  4 00:57  06.12.16
  Ние народите на Европа не искаме такава политика. Това е пълен абсурд. Вие създавате войни, а обикновените млади хора плащат цената, докато вие храните самозабравилите си задници с приходи от същите тези войни. Не съм сигурен кой е по-виновен... Ние които ви избираме и търпим, вие които се ненаядохте или бежанците останали без дом, крака, роднини от вашите войни. Едно е ясно... Това не може да продължава. Вие сте политически трупове.

 • Коко
  Отговор
  5 02:04  06.12.16
  Те не са бежанци! Един бежанец търси спасение от война и след като войната отмине се връща в родното си място. Тези хора не бягат от война. В Афганистан отдавна няма война, а и нямат никакво намерение да се връщат обратно. Това са икономически мигранти, които идват в Европа за да НЕ работят.
 • незнайко
  Отговор
  6 08:53  06.12.16
  Като подължават да говорят така, всякаш нищо не е станало, няма да разберат , че тези изроди няма да се интегрират. Тяхното възпитание е като на диви животни. Защо обаче трябваше да въвлекат цяла Европа в тази "война". Явно умните германци вече не съществуват, мозъците им са промити.
 • хайл
  Отговор
  7 12:00  06.12.16
  Да пожелаем искрено и от все сърце следващата такава жерта да бъде баба Меркел-ама да я изредят 100-200 маймуни и после да я удавят.....
 • Брат ми
  Отговор
  8 14:03  06.12.16
  А нашите”обективни и честни” телевизий,защо не отразиха това гнусно убийство??? Може би,защото си имаме Цензура със главно Ц . евро подлоги...:(
 • мъжкар
  Отговор
  9 20:01  07.12.16
  Тези германски политици до такава степен потънали в американски слугинаж вече са готови на всичко само и само да напълнят Европа с мангали.Понякога имам чувството че ако им го на.........ат отзаде пак ще бъдат изключително толерантни и ще се съгласят с това.И ние сме тръгнали уж към Европа.Не благодаря вън НАТО и ЕС.Добре дошла Русия!

Напиши коментар:


Публикувай