1 167 2

Старинни монети задържаха на Връшка чука

Старинни монети задържаха на Връшка чука
Калина Петрова

38 старинни монети, укрити в лек автомобил, задържаха митнически служители на МП Връшка чука.

Късно вечерта на 12.12.2016 г. на пункта пристига лек автомобил, с българска регистрация, пътуващ от България по посока Сърбия. В автомобила, почти без багаж, пътуват трима младежи. По техни думи крайната цел на пътуването им е Германия, а пред митническия служител пътниците заявили, че не пренасят нищо, подлежащо на деклариране.

При извършената щателна митническа проверка на автомобила, митническите служители от Митница Лом откриват общо 38 старинни монети - 28 от които с по-голям диаметър. По думите на шофьора, монетите са семейна собственост, която той е имал намерение да продаде в Германия.

Монетите са задържани. Предстои да им бъде направена експертиза, която да установи културно-историческата им стойност. Работата по случая продължава.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Уууууу
  Отговор
  1 14:08  13.12.16
  Най обикновенни Турски Грошове без никаква стойност...Вижда се само .някакъв талер който не който не е някаква ценност....Управляващите Изроди много взеха да се месят в личния живот на хората и крайно време е да ядат дървото.....макара че действат по законите на долната мутра...според които нямате право на нищо....
 • гост
  Отговор
  2 21:18  14.12.16
  Те искаха и да криминализират и на бабите вещите . Наглостта няма край , но то се трупа ...........

Напиши коментар:


Публикувай