1 343 1

Разбиха група за нелегална обработка и продажба на тютюн

В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления са привлечени шестима мъже от Бургас

Анжелина Димитрова

Полицейската операция е реализирана на територията на Бургаска област от служители на Главна дирекция „Гранична полиция“, под ръководството на прокурор от Специализираната прокуратура. Целта на акцията е била да се предотврати дейността на организирана престъпна група, занимаваща се с нарязване, съхранение и продажба на тютюн без платен акциз, съобщиха от МВР.

В хода на операцията са извършени претърсвания и изземвания на девет адреса и превозни средства. В село Брястовец и в бургаския квартал Лозово граничните полицаи са открили и иззели две самоделни машини за рязане на тютюн. Намерени са бали и голямо количество нарязан тютюн. Стените в помещението в Брястовец са били шумоизолирани с вата, за да не се чува работата на машината. Иззети са също мобилни телефони, електронни везни, документи, свързани с продажбата на тютюн, компютърни конфигурации и товарен автомобил.

По образуваното досъдебно производство в Главна дирекция “Гранична полиция” са разпитани свидетели, извършени са разпознавания, назначени са експертизи. В процесуално качество на обвиняеми за извършени престъпления са привлечени шестима мъже от Бургас.

Работата по документиране на престъпната дейност на организираната престъпна група продължава.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Дрога
    Отговор
    1 01:42  16.12.16
    Кога най накрая от ГЕРБ ще криминализират и тютюна ? Голямо пънене на партийни каси ще падне и доста бушони ще си полежат в затвора за нищо , както е сега с другата дрога , щото тютюна си е 100% дрога .

Напиши коментар:


Публикувай