1 832 4

Тихолов бе осъден на над 5 г. затвор заради неплащане на данъци

Калина Петрова

47-годишният Тихомир Тихолов, който е признат за престъпление срещу данъчната система, вследствие на внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Сливен, е с потвърдено ефективно наказание от 5г. и 6м. „лишаване от свобода“.

Решението за потвърждаване на първоинстанционната присъда, взе Апелативен съд –Бургас. Подсъдимият Тихолов е признат за виновен за това, че през периода от 01.01.2017 г. до 31.12.2011 г. в гр.Сливен, при условията на продължавано престъпление, като помагач, в съучастие с Диляна Б. (управител на ООД“Ротира груп“), като извършител, избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – над 52 хиляди лева, дължим данък по ЗКПО и повече от 112 хиляди лева по ЗДДС, чрез потвърждаване на неистина на данъчна основа в годишна данъчна декларация и чрез затаяване на истини в подавани ежемесечни справки-декларации по ЗДДС.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Конфискувани в полза на държавата са и апартамент със сутерени и хангар (собственост на Тихолов), които се намират в гр.Сливен.

Решението на Апелативен съд – Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Бургас / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 14:57  12.01.17
  Защо за взимане на подкуп дават по-малки присъди? Защо за убийство дават по-малки присъди? Защо за тия деяния дават условни присъди? Справка - другите новини в рубриката. Ама не си ли платиш рекета на държавата....... пет годинки и половина при първоначален строг режим. Не се опитвам да ги оневиня, просто ми е чудно доколко е справедлива правосъдната система у нас. Колко струва да убиеш човек и колко да не си платиш данъците.
 • тошибиян
  Отговор
  2 15:51  12.01.17
  ВСИ4КО Е ИЗМАМА И РОБСТВО НЕКА ГРЪМНЕ АЕЦА И ДА УНИЩОЖИ ПОРО4НАТА СИСТЕМА ИЛИ СВЕТИ ПУТИН ДА ПРАТИ САТАНИТЕ И СИ4КИ УРУДИ ДА ЗИМРАТ У ВЛАСТА И СЪДА И МИЛИЦИЯТА И ЦЕЛАТА ПАСМИНА У ВЛАСТА
 • Сретан
  Отговор
  3 15:56  12.01.17
  И цветанов не можа да покаже от къде има пари за 6 апартамента ама него не закачат.....иначе колко години трябва да му дадат...

  Коментиран от #4

 • незнайко
  Отговор
  4 16:02  12.01.17

  До коментар #3 от "Сретан":

  С неговата заплата, сигурно може да си ги позволи. За тях, той си плаща данъците.

Напиши коментар:


Публикувай