Last news in Fakti

10 Януари, 2024 16:03 2 387 11

Шофьорка, убила двама при катастрофа, отива в затвора

  • шофьоркь-
  • жертви-
  • катастрофа-
  • затвор

Присъдата е установена след съкратено производство, при което подсъдимата изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Шофьорка, убила двама при катастрофа, отива в затвора - 1
Снимка: shutterstock

2 години и 8 месеца затвор получи шофьорка на автомобил, причинила при катастрофа смъртта на двама души край пловдивското село Куртово. Пловдивският окръжен съд ѝ отне и правото да управлява автомобил за срок от 4 години. Осъдената ще трябва да заплати и кръвнина на роднините на загиналите в общ размер на 48 хил. лева.

Присъдата е установена след съкратено производство, при което подсъдимата изцяло призна фактите и обстоятелствата в обвинителния акт.

Катастрофата станала през септември, 2020 г., когато шофьорката нарушила правилата на движение и с автомобила си „Хонда“ причинила смъртта на пловдивчанин и на човек от Казанлък.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    31 4 Отговор
    По година,4 месеца и 24хиляди лева за човешки живот...
    ...и после защо имало джигити по пътищата?!

    Коментиран от #5

  • 2 провинциалист

    28 2 Отговор
    Е така е като нямаш пари. Като имаш минаваш метър с условна. Справка - някой хора в Шумен.
  • 3 Опорка

    21 4 Отговор
    Чудесни демократични закони и справедлъв, демократичен съд.
  • 4 малко са , а крими

    6 1 Отговор
    партньора и в начинанието нищичко . Инструктора така я е научил . За двама мъже 2 години . Малко са . движението по улиците е затова . да се избиват и мрат . пак да кара . да се трясне и в други двама .
  • 5 Молитви

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "...":

    Да пази Бог и да ни е на помощ с такива закони и съдии! Тази присъда е противоконституционна, защото в Конституцията пише - "Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.".
    Щом за най-тежкото престъпление спрямо двама човека, извършителют се осъжда на 2 г и 8 месеца не мога да си представя за другите престъпления какви присъди издава този съдия, може би от по 1-2 седмици ?
    Пази Боже!
  • 6 Семерджиев също уби две момичета

    7 1 Отговор
    КО ЧАКА УВАЖАЕМОТО СЪДОПРОИЗВОДСТВО..... НЯКОЙ ПОГТРЕЖАЛЕН АГЕНТ ДА НАМЕРИ ПОДХОДЯЩОТО ТЯЛО ТА ДА УЖ ПОЧИНЕ КАТО СТОЯН АЛЕКСАНДРОВ И МНООГО ДРУГИ...
  • 7 Фен"

    8 5 Отговор
    Няма по страшното жената шофьор. Има малки изключения но сравнете статистиката, колко много тежко пътни произшествия предизвикват. Дали защото , когато трябва да натиснат спирачка.Природния им инстинкт ги кара да вдигнат краката.

    Коментиран от #8

  • 8 По-страшното са

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Фен"":

    мъжете от типа : Аз съм най-добрият, правете ми път.

    Коментиран от #10

  • 9 д-р Косев

    4 2 Отговор
    Присъдата е всъщност доста сурова за непредумишлено убийство и призната вина. Може би има утежняващи вината обстоятелства - алкохол, превишена скорост. Обикновено такива инциденти се разминават с условна. Случват се такива неща, и вие можете да убиете някого по невнимание, та леко с клетви и призивите за тежки наказания. Сигурно и тази женица се е репчела по форумите как трябва да дават доживотна за такива провинения.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Леле лелеее

    1 0 Отговор
    Какви присъди има само за убийствата по пътя, малеее ....
    И после се чудите защо всеки си кара както си иска - в градовете и по магистралата с по над 200 км/ч, пияни и дрогирани и какви ли още не. Ами така ще е като дават по две три години. Я да затегнат законодателството да видим ще има ли такива....