Last news in Fakti

13 Януари, 2017 13:23, обновена 13 Януари, 2017 20:34 18 675 11

169 години затвор грозят мениджър на Volkswagen

  • volkswagen-
  • затвор-
  • мениджър

Той беше арестуван в САЩ

169 години затвор грозят мениджър на Volkswagen - 1
Снимка: БТА/AP

Топ мениджърът на Volkswagen Оливер Шмит, който бе арестуван в САЩ заради скандала „Дизелгейт“, може да бъде осъден на 169 години затвор, съобщава Deutsche Welle. Шмит бе задържан в четвъртък във Флорида. Той е обвинен в престъпен сговор с цел да измами властите на САЩ.

Оливер Шмит ръководеше инженерния отдел на Volkswagen в периода 2014-2015 г. Обвинени са още пет мениджъри, които в момента се намират в Германия и американските власти се съмняват, че ще успеят да постигнат тяхната екстрадиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 goni

    10 36 Отговор
    Не мисля че 169 години затвор са достатъчни за подобен престъпник!:) Не по-малко от 1169 защото утре някой ще го помилва два-три пъти по главата и ще си излезе преди да е влязъл!:) Колкото до екстрадацията ще има проблеми, защото Трамп и Путин току що са сключили договор за мир и взаимопомощ за който на всички е ясно е насочен срещу Германия и нейните съюзници!:) Третата световна е готова и си започва също като другите две!:) Ама, да не ви пука! Без това планетата е пренаселена и трябва да се отвори малко място за Природата!:)

    Коментиран от #5

  • 2 Грую

    27 7 Отговор
    Следващият ход на американците ще е да докажат, че от VW са им връщали километражите, и са им ги продавали за нови коли:))....просто янките са решили да върнат немците леко така в деЦката градина - дет се вика, пък и да не се забравя все пак кой командва парада, и кой трябва да бачка.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чошко

    9 0 Отговор
    Той ще може ли 169 години да ги излежи??Ако успее ще стане първият,що просто не му дадете доживотна а го мъчете 169 години
  • 5 Кобрата

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "goni":

    Какви 1169 години бе? Ако ще 10 000 да му дадат, ясно е, че няма да ги доживее толкова, трябвало е просто да му лепнат доживотна и това е, толкова ли е трудно?
    Тея американци са много прости...

    Коментиран от #6

  • 6 Тито

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Кобрата":

    В някои отношения не са толкова прости:) Все пак всяко едно престъпление там се таксува отделно с определени години и накрая като е сгафил 10 федерални закона и всеки по 10 години...ето ти го доживотния затвор!
  • 7 Диди

    6 3 Отговор
    Всички знаем,че автомобилната индустрия на Германия е силно развита.Доказано е,че VW измами клиентите си не само в Америка,а и в Европа.Америка ги съди,прави са.А в Европа все още не става това.Клиентите от Америка са обезпечени а тези в Европа не са.Шефът на VW,Винтеркорн,който сега се пенсионира,получава сега от януари пенсия от 3.100 евро на ден.Това е скандално и безморално.Мното от работещите във VS се страхеват за работното си място,а той си ,,лапа,,парите и друго не го интересува.Миналата година каза,че не е знаел за тези проблеми с,,газовите,,.Но сега арестуваният Шмит казал,че шефовете са знаели.Дано да ги розгонят и най вече да ги изпратят в затвора.Това са мошенници,които съзнателно и умишленно са измамили илиони хора.

    Коментиран от #9

  • 8 лайнарщини

    5 0 Отговор
    Нали се сещатате, че тоя е просто един бушон, който трябва да изгърми по веригата за да не гръмнат дебелите над него. Тоя са го сложили и е ръководел само 1 г инженерния отдел, колкото да му го набутат и да го отнесе. И там са същите л..нарници, каквито и тук си имаме бол само 'дето са много по "мазни" и лицемерни.
    Тя Меркел разката цяла Европа с нейните "майчински чувства" и нанесе щети и докара бедствие, което още дори не може да се определи с какви пагубни последствия, ще е за в бъдеще, а тия се заяли за някакъв, че лъжел с емисиите, сякаш само той го я писал и внедрил тоя софтуер!?!?
  • 9 а ся

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Диди":

    Измамили са клиентите ? Имах проблемен софтуер който влияеше на показателите за вредни емисии . Термина "имамили клиентите " беше измислен и насаден допълнително . Прекарал съм общо 1 година от живота си в САЩ . Там двигател 2.5 се смята за малолитражен !!!! . Представете си как населението масово се вози в нещо като Гаски , но Американските Газки са оборудвани с по - малки гуми и са с значително по нисък клиренс (по - ниски са ) . Всичко това е оборудвано с 4,5,6 литра двигател "икономични" и "екологични" . Масово се използват като ежедневни автомобили . От ходене на работа , до покупки от магазина . В тоя ред на мисли на мен ми е доста комично точно Американци да ми говорят за екология . Нека не забравяме и коя точно нация се правеше на ощипана до последно ,че глобално затопляне няма !!!!! . Аз съм Българин и не заставам на ничия страна . Нито Германска , нито Американска . Германците са поели ангажимент за вредни емисии и не го спазват .
  • 10 Васичка Атанасова

    3 1 Отговор
    1699 години му дайте
  • 11 Истина

    0 0 Отговор
    За какви войни говорите? Тези манипулирани медии са инструмент за манипулация на наивното простолюдието!