1 005 1

Оставиха в ареста непълнолетен със 7 присъди, откраднал кола

Мартин Христов

Съдът в Стара Загора остави зад решетките 17-годишния М. Н., привлечен като обвиняем по досъдебно производство, съобщиха от Прокуратурата. Според обвинението младежът, заедно със съучастник е отнел чужда движима вещ без съгласието на собственика, с намерението противозаконно да я присвои, като макар и непълнолетен е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си.

Установено е, че на 9 февруари 2017 г. в гр. Стара Загора младежът, заедно с друго лице, използвайки отвертка са счупили малкото стъкло на прозореца на задната лява врата на лек автомобил “Опел Кадет“, паркиран до жилищен блок. Те са отнели превозното средство. Двамата обвиняеми имали намерение да продадат автомобила за скрап и да си поделят финансовите средства.

До момента обвиняемият е осъждан седем пъти, като наложените наказания по всички осъдителни присъди са за кражби на леки автомобили или акумулатори.

Деянието на 9.02.2017 г. е извършено, докато младежът е бил в изпитателния срок на предходно осъждане.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил деянието и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Стара Загора / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • рецидивист
    Отговор
    1 18:01  16.02.17
    Този непълнолетен се казва рецидивист от който човек не става съжалявам

Напиши коментар:


Публикувай