846 4

Ахмед Муса е психично здрав, но агресивен

Стефанаки Йоанис

Ахмед Муса е психично здрав, но агресивен. В името на Аллах той бил склонен да жертва децата си. Това сочи изготвената съдебно-психиатрична експертиза.

В Пазарджишкия окръжен съд продължава делото срещу 14-те обвинени в разпространяване идеите на "Ислямска държава" и призиви към джихат. Според заключението на съдебно-психиатрична експертиза подсъдимият Ахмед Муса Ахмед е психично здрав, съобщи БНР.

Тримата лекари, които са изготвили експертизата, са категорични, че Ахмед Муса Ахмед е в състояние да отговаря за действията си. Неговите личностни характеристики показват, че той може да бъде лидер и да овладява хората. По време на тричасовото интервю с експертите той е демонстрирал пълна отдаденост на религията и по-точно - салафизма. Дори е заявил, че в името на Аллах е склонен да жертва и децата си.

Ахмед отрече да е използвал думата жертва, но д-р Николай Попов от пазарджишката психиатрична клиника посочи, че в експертното заключение думата жертва съществува като ключова. Според експертите, в поведението на Ахмед има данни за прогресираща агресия. Адвокатите определиха експертизата като необективна и поискаха съдът да не приема заключението. Делото продължава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 15:32  16.02.17
  Ако бяхме нормална държава отдана Муса да търкаше наровете с дълга присъда, но...
 • duceto
  Отговор
  2 16:00  16.02.17
  Вътре да стой м....ла
 • Смех
  Отговор
  3 18:12  16.02.17
  Аз мога да Режа Пак. Докато го сложа в бял чаршав.
 • Слаба държава
  Отговор
  4 17:28  17.02.17
  Такава държава сме, страх ги да го осъдят

Напиши коментар:


Публикувай