Last news in Fakti

15 Ноември, 2011 18:11 1 825 1

Пуснаха под домашен арест петричкия Ескобар

  • огнян атанасов-
  • петричкия ескобар

Огнян Атанасов е с влошено психическо състояние

Пуснаха под домашен арест петричкия Ескобар - 1
Снимка: БГНЕС

Софийски градски съд освободи под домашен арест Огнян Атанасов заради влошено психическо състояние. Атанасов, по-известен като петричкия Ескобар, е обвиняем с още петима души за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Подсъдимият бе докаран в съда в инвалидна количка. Атанасов трепереше по време на съдебното заседание. На делото бе представена съдебномедицинска експертиза от вещи лица. Тя е изготвена психиатър, невропсихолог и съдебен лекар. Те поддържат заключението, че подсъдимият е с влошено психическо състояние. Лекарите са наблюдавали подсъдимия три-четири дни.

„Тежкото психично и психологическо състояние на подсъдимия се вижда”, казаха вещите лица. Експертите обясниха, че Атанасов се нуждае от помощно лечение и при една стресова ситуация няма как да се очаква ефективно лечение. В ареста подсъдимият няма да може да спазва лечението, смятат специалистите.

От експертизата стана ясно, че Огнян Атанасов има нарушени реч и памет, но той може да участва адекватно в заседанието на съда, т.е. състоянието не е толкова тежко, че да не разбира какво се случва. Съдът прие заключението на вещите лица.

Съдия Мариан Марков разпореди свидетелят от ОД на МВР - Благоевград да бъде разпитан при закрити врата, заради наличието на конфиденциална информация, свързана със СРС по разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вбесен

    0 0 Отговор
    Ама направо как на носилка не са го внесли в съда, абе как е възможно по такъв елементарен начин да се позволява да се измъкват заклети престъпници, както и маргините и куп други такива, ей тази държава да се закрива и това е!