Last news in Fakti

24 Януари, 2012 11:15 17 597 11

Отнеха имущество за 165 092 лв. на петричкия Ескобар

  • огнян атанасов-
  • петричкия ескобар-
  • имущество

Върховният касационен съд потвърди решението на Софийския апелативен съд, с което от  Огнян Атанасов,  известен като „петричкия Ескобар”, и съпругата му Даниела се отнема имущество на обща стойност 165 092 лв. Решението е взето по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност в Благоевград.

Производството срещу боса бе образувано още през 2007 година от Комисията по отменане на имущество, придобито от престъпна дейност в Благоевград. След поредица от съдебни заседания, в които бяха събрани множество доказателства и експертизи, Окръжния съд в Благоевград уважи изцяло исковите претенции на Комисията за разследване на незаконно имущество.

Съгласно първоинстанционното решение, потвърдено от Софийски апелативен съд, Огнян и Даниела губят 27 декара ниви в петричкото село Тополница, 52 декара земеделски имот в село Генерал Тодоров, дялов капитал в търговско дружество "Стемма" и от апартамент в Сандански. Съдът реши още да бъдат конфискувани автомобили "Toyota", "BMW" и 2560 лева, придобити от продажба на семеен "Volkswagen". Огнян Атанасов трябва да плати в полза на държавата и повече от 9000 лева съдебни такси и адвокатски разноски по делото.

Срещу Атанасов има влязла в сила присъда по наказателно дело за притежание на наркотици и водене на организирана престъпна група за трафик на дрога. Той е известен наркоразпространител в Благоевградско. Задържан е многократно в тази връзка. Атанасов е единственият българин, успял да избяга от гръцкия затвор “Касандра”, където излежаваше присъда за наркотрафик.

През ноември Софийски градски съд освободи под домашен арест Огнян Атанасов заради влошено психическо състояние. Той е обвиняем с още петима души за организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Подсъдимият бе докаран в съда в инвалидна количка. Атанасов трепереше по време на съдебното заседание. На делото бе представена съдебномедицинска експертиза от вещи лица. Тя е изготвена психиатър, невропсихолог и съдебен лекар. Те поддържат заключението, че подсъдимият е с влошено психическо състояние. Лекарите са наблюдавали подсъдимия три-четири дни.

„Тежкото психично и психологическо състояние на подсъдимия се вижда”, казаха вещите лица. Експертите обясниха, че Атанасов се нуждае от помощно лечение и при една стресова ситуация няма как да се очаква ефективно лечение. В ареста подсъдимият няма да може да спазва лечението, смятат специалистите.

От експертизата стана ясно, че Огнян Атанасов има нарушени реч и памет, но той може да участва адекватно в заседанието на съда, т.е. състоянието не е толкова тежко, че да не разбира какво се случва. Съдът прие заключението на вещите лица.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 От Петрич!

    8 0 Отговор
    При нас над 50% от богаташите не могат да си докажат доходите, тоя е само капка в морето. В града има 3 Бентлита, за какво говорим?!?!
  • 2 коко

    4 0 Отговор
    Брей, как се разболяват всички мафиоти в съда?!?!?!?
    Ако държавата конфискува дори половината на престъпниците ще излезем от кризата преждевременно!!!!
  • 3 кик

    3 0 Отговор
    не знаят как да се предпазят и това си е.....има много начини да се предпазят от крадливата държава
  • 4 Тошко Станчев

    0 2 Отговор
    тоя се е скапал от болести бе...........пратете го на Хаваите да се лекува!!!!!!!
  • 5 zaaaza

    3 0 Отговор
    тоя ако е ескобар хахахахах тия от мвр са тарикати а вие сте празни тикви ако това го вярвате
  • 6 рфт

    3 1 Отговор
    Болен бил! Смърт за тия - както е в Китай. Ама на наште съдии така им е по добре -да си пълнат гушите. Превърнахме се в най долното и алчно племе в Европа.
  • 7 ВИП АМГ

    1 0 Отговор
    za dilarite na droga triabva nai tejkata prisada.troviat decata ni s tia l..na.
  • 8 Койчо

    0 1 Отговор
    Не е единственият, избягал от "Касандра" българин. Има поне още един, познавам го лично.
  • 9 мартин акакка

    3 0 Отговор
    за 160 000 лв му маиката разкатаха на човека ... добре , но да видим как стоят нещата с милионерите защото те са по свети от папата ..
  • 10 медиатор алфа

    0 0 Отговор
    За дребните има закон. А кога ще има закон да се отнема имущество на фирми и монополи, придобито от престъпните им ценови картели - мобилни оператори, вериги - МЕТРО, КАУФЛАНД, БИЛА, горива, банки- за лихвите и т.н. и т.н.?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.