Last news in Fakti

27 Февруари, 2017 08:57 4 105 5

Защо Златко Барета и Алексей Петров паркират в спецсъда?

  • златко барета-
  • алексей петров-
  • спецсъда

Съдии от спецсъда в София не спазват правилата за вътрешния ред и пропускателния режим близо 2 г. след като разпореждат знакови подсъдими като бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и Златомир Иванов-Баретата да влизат с личните си коли във вътрешния двор на съда, разкрива в. "24 часа".

В бившата сграда на ДАНС на ул. "Черковна 90 един покрив делят специализираните съд и прокуратурата и Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ).

Въпреки правилата за пропускателния режим съдии, които разглеждат делата срещу Алексей Петров, основен подсъдим по делото за рекет и изнудване "Октопод" и "Златко Баретата за източване на 8 млн. лв. от ДДС разпореждат друго.

"Мотивите им са свързани с вземане на мерки за опазването живота и здравето на участниците в съдебното производство и с опити за покушения на подсъдимите, едното от които пред входа на Съдебната палата в София", обясниха от спецсъда.

Неизвестни простреляха Златко Баретата с 4 куршума в центъра на София - на стълбите на Съдебната палата, през 2013 г. Две години по-късно Алексей Петров оцеля при атентат с гранатомети, изстреляни по колата му, в столичния квартал "Кръстова вада".

Личният автомобил на Златко Баретата за първи път минава през вътрешни ядвор на съде праз 2015 г., когато започва дело срещу него за наркотрафик. Тогава разрешение дава съдия Вилислава Ангелова.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kabagaidarov

    3 4 Отговор
    Ами щото са гъзари...

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "kabagaidarov":

    Гъзари или не, тяхното време изтича. Дълго няма да живеят, след края на процеса, ако има такъв.

    Коментиран от #3

  • 3 Richy

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "незнайко":

    Ти да не си предсказател моля стига писах те тъпи коментари като няма какво да кажете си мълчете и живейте в вашия измислен свят подтиснат.
  • 4 Беден

    5 0 Отговор
    Richy ИМАШ ЛИ ПОРШЕ АКО ИМАШ ИДИ КАРАЙ МАЛКО В ГЪРЦИЯ
  • 5 Случаен

    2 0 Отговор
    Видяхте ли бе хора,АЛЕКСЕЙЧО чист като сълза,сега и държавата ще му плати от нашите джобове ,затова че са арестували човека ей така без нищо.Затворите са пълни с невинни хора,или за кражби на кокошки,а вижте как постъпват с милионерите,рекетьорите,изнудвачите,и прочие хора.Да живее БЪЛГАРСКИЯТ КОМПЕТЕНТЕН СЪД.ДА ЖИВЕЯТ МИЛИОНЕРИТЕ,БАНДИТИТЕ.А на Българския народ ЧЕСТИТО,демокрация и правова държава.