Last news in Fakti

18 Април, 2017 20:50 2 296 2

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Чеци

  • николай русинов- чеци-
  • убийство-
  • яна кръстева-
  • присъда

Прокуратурата поиска от Софийския апелативен съд доживотен затвор за Николай Русинов- Чеци, който е обвинен за жестокото убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина през лятото на 2011 година. Такова наказание пожела и адвокатът на родителите на 28-годишното момиче Григор Вълков, предаде "Дарик". По думите и на прокурора и на адвокат Вълков доказателствата сочат, че на 9 юли 2011 г. именно подсъдимияj Русинов е извършил бруталното убийство на младата жена.

Защитата на Чеци обаче поиска той да бъде оправдан или делото да бъде върнато на Софийския градски съд. Според тях липсват данни за това кога е настъпила смъртта на Яна и какъв е маршрутът на обвиняемия в трагичната нощ. Решението на Софийския апелативен съд ще стане ясно в 30-дневен срок.

Чеци получи доживотен затвор за убийството на Яна Кръстева на първа инстанция. След това Софийският апелативен съд намали присъдата на Русинов на 19 години. Делото обаче бе върнато от ВКС отново на Апелативния съд за отстраняване на нарушения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хохохо

    4 0 Отговор
    ...със всеки изминал ден ставане все по-жалки..,делото е от 2011 а сега е 2017.....!????? ..има време нали!

    Коментиран от #2

  • 2 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "хохохо":

    Това е иронията в БЪЛГАРИЯ, вече е излежал 6 години. Докато върви делото може и да си излежи присъдата, щом не е доживотна.