Last news in Fakti

11 Май, 2017 13:18, обновена 11 Май, 2017 13:44 12 085 24

Окончателно: 38 години затвор за ромите, пребили мъж до смърт

  • роми-
  • побой-
  • смърт-
  • затвор-
  • розино-
  • рогача-
  • николай стоянов-
  • иван стоянов

ВКС остави в сила решението на Апелативния съд в Пловдив

Окончателно: 38 години затвор за ромите, пребили мъж до смърт - 1
Снимка: Plovdiv Online

Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд – Пловдив, потвърждаващо присъдата на Окръжен съд – Пловдив, с която Николай Стоянов е осъден на двадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим и Иван Стоянов е осъден на осемнадесет години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

С присъда от 27.05.2016 г. Окръжният съд в Пловдив призна ромите Николай Стоянов и Иван Стоянов виновен в това, че на 14.09.2014 г. в землището на с. Розино, обл. Пловдив, на газстанция и бензиностанция „Веселина”, намираща се на главен път І-6, източно от с. Розино, обл. Пловдив, в съучастие като извършител с Иван Стоянов и неизвестен извършител, умишлено е умъртвил Георги Рогачев - Рогача, а убийството е извършено по особено мъчителен начин.

Присъдата е окончателна.

58-годишния Рогачев притежавал бензиностанцията в Розино от години. Той многократно имал проблеми с ромите от Розино, които зареждали газ в автомобилите си, а след това отказвали да платят.

На 14 септември 2014 г. Николай Стоянов заредил дизел за 20 лева в товарния си автомобил, но отказал да даде пари за горивото. Служителят се обадил на собственика, който дошъл на място. Рогача се скарал със Стоянов, но той се обадил на свой близък, който дошъл с още трима души, сред които и племенникът Иван Стоянов. Тримата носели дървени колове, лопати и мотика.

Виждайки ги, бизнесменът влязъл в бензиностанцията, взел незаконно притежавана от него пушка и се опитал да сплаши ромите с нея. Към обекта обаче започнали да идват и други роми с тояги и камъни. Те се насочили към Рогачев и го обградили. Иван Стоянов ударил с лопата жертвата в дясното слепоочие, а след това с дървен прът го ударил и чичо му Николай.

Рогача загубил съзнание, а ромите избягали. Той бил откаран в болницата в кома и с много тежки травми и починал на 20 октомври 2014 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гошо от село

    132 2 Отговор
    Хора, циганите са си цигани, рома е алкохолна напитка. Моля на подвеждайте хората.
  • 2 Гост

    67 2 Отговор
    хайде сега, имал незаконна пушка, опитал се да сплаши с нея агресивна тълпа от цигани..... и къде е сега? а близките му?

    аз знам поговорката : живият си е жив и в затвора, а мъртвият гние.
    ще зареждат и мямма да плащат защото държавата абдикира тотално под ръководството на олигарси и бойко .
  • 3 Ироничен

    43 0 Отговор
    На какво ви прилича съществото с шарения пуловер, най-близо до обектива?
    Няма да подсказвам!!!

    Коментиран от #11, #18

  • 4 666

    67 1 Отговор
    Тая пушка за какво му е била? Ако беше застрелял няколко от тия отрепки, сега щеше да е жив. Щеше да ги лежи, но да е жив! Между другото какви са наказанията за останалите участници в убийството? Тук говорим за тълпа въоръжена с камъне и дръве, които са участвали в убийството. Някой още осъден? Цъ? Що?
  • 5 КАЛАШНИКОВ

    43 1 Отговор
    ЕДИН КАЛАШНИК СЪС 100 ПЪЛНИТЕЛЯ И ОПРАВЯТ ПРОБЛЕМА С М...ЛИТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ.

    Коментиран от #16

  • 6 Дедо Грую

    48 0 Отговор
    38 години, ама общо за 2- та м...ла. Това е цинично. Човекът е имал проблеми и преди с такива хумункулуси. Какво са предприели институциите, отговарящи за това? Предполагам нищо! Бездействието е също предтъпление и съучастничество. За това м...лите са толкова нагли.
    И Карагьозов, стига с това "роми". По цял свят им казват "цигани", "джипси", "цигойнер", "ченгене" и др. Това "ром" кой страдащ от менингит мозък го измисли и въведе? Да му се неначудиш, майка!
  • 7 1234

    42 0 Отговор
    Българин в България - бият го, обират го, убиват го и виновните са все "невинни", а присъдите са символични и смешни.

    Циганин в България - все са под закрилата на закона, по рождение имат право на доживотни социални помощи, и по право всеки ром има по 50-100 висящи дела и още толкова условни присъди. Пазят ги като Тракийското златно съкровище. Та нали те са електоратът на Бойко - кой иначе би гласувал за тоЯ.
  • 8 Бай Тошо

    20 1 Отговор
    Ще има да го търсите бай ви Тошо при който ромите бяха кротки като агънца, ама ние европейци го раздаваме сега с над милион роми вече, които след 10 години ще са ни управници както е тръгнало

    Коментиран от #21

  • 9 konsperaciaq

    4 9 Отговор
    Аз съм от Карлово и мога да кажа че Рогача е долен измамник още от мутренските години. Откраднал е безброй много имоти, автомобили и какво ли не. Всичко което притежава е от крадени пари. Може би най-накрая си получи заслуженото, за жалост не от закона.
  • 10 босе

    14 0 Отговор
    Б..хти гадните цигани,единия дори се хили....като знам какво ги очаква в панделата,може би затова се хили! Тези животни не осъзнават,че живота им е загубен!
  • 11 супер

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ироничен":

    Оня до него с Хадидаса не е по-убав?
  • 12 Лазар

    18 1 Отговор
    Гадна индийска раса само краде и друго не знае ,боклука на 21 век.
  • 13 gnida

    12 1 Отговор
    Ако човека имаше незаконен калашник би бил жив ! Бе господа политици , прокурори , съдии и други хрантутници , защо мангау не трябва да плаща на магазина , взима помощи , краде ток , а българинът не може ? Знаете ли що - щото ви търпим вас - държавните хрантутници ! Я вие и бай мангау почвайте да работите , а не само да консумирате !
  • 14 ЯК КАРАЧ

    8 4 Отговор
    ТАКА Е В ДЕМОКРАЦИЯТА ГОСПОДА. В КОМУНИЗМА ИМАШЕ УРАНОВИ МИНИ ЗА "БРАТЯТА" И НЕЩАТА БЯХА СПОКОЙНИ В ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. ТРЯБВА НИ ПУТИН ДА НИ ОСВОБОДИ ПАК, И ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА. ДОТОГАВА ТАКА ЩЕ Е- ЩЕ ПЛАЩАМЕ МАСРАФИТЕ НА СИЧКОТО ЦИГАНИН У БЪЛГАРИЯ....
  • 15 Ttsiganina

    4 4 Отговор
    Zashto slagate vsichki pod edin pokriv? Koito zaslujava vliza v zatvora.pomoshti.mi da budalite davat xitrite vzimat.ne obicham nasilieto nesam i gramoten uchix do 5 klas .as vijdam strax ot zagubata na balgaria poveche tsigani turtsi pomatsi,NO!!! Vsichki sme balgari.rasizam omraza vsicko pravqt polititsite nasajdat omraza.davat pomoshti-razdali 1000lv zapisali 100 000lv.Samite vie ubivate balgaria.
  • 16 Калашников 2

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "КАЛАШНИКОВ":

    Да да да само калашника
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 реалиста

    14 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ироничен":

    Орките на Саруман (гледайки снимките)вилнеят на воля по нашите земи почти безнаказано...Ще полежат някоя и друга годинка и ще полетят на свобода като волна птичка за добро поведение...Все пак са ценен електорат на някои другари, а често идват избори напоследък...
  • 19 Кирил Младенов

    12 0 Отговор
    Смешници. Хитлер също щеше да ги съди и накрая да ги пита сапун ли искат да станат, или веро.
  • 20 1234

    14 0 Отговор
    БУМ-БУМ И НА САПУН
  • 21 Хайко

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Тошо":

    Кротки бяха защото им даваше пари без да си мръднат пръста. От бай ти Тошо почнаха да бездействат.
    Спомням си като вземеха социалните помощи и в циганската махала 3 дена само кючеци се чуваха.
    Айде стига сте си спомняли с умиление за бай ви Тошо...като ви е мъчно отивайте в Северна Корея.
    А за такива диваци направо пускаш в слепоочието...око за око зъб за зъб...

    Коментиран от #22

  • 22 Бай Тошо

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хайко":

    Бай Тошо е плащал на ромите да стоели кротки !!! сефте чувам такъв майтап
  • 23 Българка

    1 0 Отговор
    А, то било общо 38 години. В повечето нормални държави, главното същество ще получи доживотен, а другото като му се съберат всичките
    пак толкова - 113години.
  • 24 Nqkoq si

    0 0 Отговор
    Vsichki kradqt ot taq durjava samoche ciganite kradqd za julti stotinki a katurite za milioni