Last news in Fakti

17 Май, 2017 16:36 11 561 26

Пуснаха на свобода шизофреника, ритнал възрастна жена на спирка

  • ритник-
  • спирка-
  • бургас-
  • живко кючуков
Пуснаха на свобода шизофреника, ритнал възрастна жена на спирка - 1
Снимка Флагман

26-годишният Живко Кючуков, който зверски изрита възрастна жена на спирка в Бургас, вече е на свобода. Това разкри майка му Дарина. Тя потвърди, че синът й е шизофреник, поради което след безпричинната агресия спрямо 72-годишната Виолета е бил въдворен в психиатрията.

Днес по обяд обаче е бил освободен и отведен в дома на майка си, където се намира и в момента.

„Сега вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява и се страхува! Страх го е от полицията и хората – да не му направят нещо“, обяснява майка му Дарина пред Блиц.

В момента Живко Кючуков се намира в дома на майка си в бургаския ж.к. „Изгрев“.

„Той иначе е на квартира в съдения блок. След тази случка обаче ще е под контрол при мен. Той от години е болен. Не е осъзнавал какво върши. Много съжалявам за възрастната жена и съчувствам на нея и близките й“, казва още Дарина.

По думите й, допреди зверството на спирката, Живко всяка вечер ходил в дома й, за да му даде хапчетата. От които обаче явно не е имало особен ефект.

Ето какво разказа пък свидетелка на инцидента пред Флагман:

Когато отидох на спирката, този мъж беше седнал на пейката. След малко дойде една жена. Тя седна на седалките, перпендикулярни на тези, на които беше агресивният мъж. Изведнъж, без никакъв повод, той почна да й крещи да изчезне оттам и я наплю. Тя стана и се премести на друга седалка с гръб към него, за да не го предизвика още повече. Аз първоначално си помислих, че й е внук и сигурно не му е дала пари, затова той е настроен срещу баба си.

В това време пристига автобусът. Всички стават и тръгват към рейса, той също се изправи и й хакна един крак в тазобедрената става. Тя така се строполи на земята, че все едно беше счупена на половина. Жените, които й се притекохме на помощ, не успяхме да я вдигнем дори. Той се обърна, върна се няколко пъти, а последния път с огромен камък. Всички си помислихме, че ще ни нападне с павето. Една от жените извика някой да се обади на тел. 112. Аз в този момент вече бях в автобуса и набрах спешния телефон. Имаше един мъж на спирката, той също се качи в моя рейс и ми вика: „Защо се качихте, госпожо, защо не се обадихте на 112?”. Показах му телефона, за да види, че в момента го набирам, треперейки.

От хуманна гледна точка реших да сляза на следващата спирка и да се върна, за да помогна на пострадалата. Казах си, че ще го намеря този мъж, защото го запомних. Обиколих блок 61 в ж.к. „Изгрев”, който е в близост до спирката. Обаче не го намерих и се върнах на спирката, жената още лежеше на земята и в този момент пристигна и полиция. Аз самата пожелах да съдействам на органите на реда, защото съм с висока гражданска активност. Тогава дойде и линейката, пристигнаха и дъщеря й и зетят. И на тях им дадох номера си и ги уверих, че ако имат нужда от свидетел, аз ще им съдействам.

Автобусът, в който нападателят се е качил, е бил 11-ката. Аз помогнах на полицаите за залавянето му. Докато разговаряхме с униформените, показах им телефонните си разговори – в колко часа съм се обадила на тел. 112., т.е. в толкова часа е дошъл автобусът на спирката, а една минута след него е дошла 11-ката. Те се обадиха на някой по телефона и са го задържали още в рейса.

На следващия ден ме извикаха в Пето РУП-Бургас за разпознаване. Показаха ми няколко мъже, но той беше с черно яке. Накараха го да се обърне и веднага го разпознах, физиономията му още ми е в главата.

Много болно ми стана за пострадалата, не ми е близка, не я познавам, но на нейно място можех да бъда и аз. Ще я посетя в болницата. Разбрах, че е получила фрактура от начина, по който лежете. С тези счупвания тя дълго време ще е на легло, възстановяването ще бъде много трудно и дано да няма тежки последствия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Красо Зелето

    65 1 Отговор
    На бесилото, и да викнат жената от спирката, да му ритне стола.
  • 2 666

    49 3 Отговор
    ............ дори не виждам смисъл от коментар. Някой да е очаквал друго развитие по случая? Някой да е мислил, че нещата ще се развият по друг начин? Някой жив мечтател и оптимист? Женицата с месеци ще е на легло, после я чакат месеци рехабилитация и ще си носи болките доживот, а нападателят и си е вече си е у дома.

    Как след този пример разни недорасли няма да се чувстват недосегаеми? Как посред бял ден бабчетата ще се осмелят да отскочат до кварталния магазин? Полицията направо измисли нова игра "Трепи бабето". Наградата ще е персонална жълта книжка с която качвате левел и ставате недосегаем за закона дори за убийство.

    Коментиран от #4

  • 3 случаен

    42 0 Отговор
    На това му се вика ужас!!! Шизофреници на свобода, тренират, ходят на фитнес, живеят отделно от родителите си, никой не ги контролира. Освен ислямския тероризъм, който е кошмар за целия свят, у нас се заражда и хулигански! Кой е видял документ, че е освидетелстван и ако е така, защо е без придружител по улиците?! Какво ще рече как всяка вечер ходел при майка си като гардже, да му дава лекарства?! Каква е тази скалъпена история?! Въпросният изверг пак ще се разхожда и ще упражнява насилие над беззащитни възрастни хора, а защо не и над деца, жени и т.н. . Заслужава поне един як бой, ама много як, ще му мине мерака да бие възрастни хора, защото ако наистина е шизофреник, те помнят, паметта им не е увредена! Нямам думи от възмущение, просто нямам! Горката жена! На записа се вижда как няколко пъти се връща да я бие, или убие кой знае защо, но присъствието на хората го плаши все пак! Не, това просто не е истина, не е!!!
  • 4 Франк

    3 21 Отговор

    До коментар #2 от "666":

    Като ти гледам жалкия коментаторски напън-слабо се различаваш от извършителя! Не това е начина да се примиряваш с очакваното или да се правят нелепи просташки сарказми!
  • 5 КУЧЕ

    30 3 Отговор
    С БУХАЛКА МУ СЧУПВАМ КРАКАТА И РЪЦЕТЕ И ТВА Е НЕ ИСКАМ СЪД АС СЪМ СЪДА
  • 6 гост

    38 3 Отговор
    Майката на олигофрена съжалявала.да си закара малоумника в лудницата.и там да му избият зъбите
  • 7 Племето е откачило

    35 1 Отговор
    Друтият път да ритне на съдията майка му.
  • 8 Герб

    18 0 Отговор
    Има много такива и в софия. Пълно е в автобусите. Днес един такъв опипваше момичета в автобус 260. Естествено те се развикаха и никой не направи нищо. Това е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Селяндур

    26 0 Отговор
    Обаче ако ме ритне мен и му счупя канчето после ще ме съдят като нормален и ще трябва да плащам за НЕКАДЪРНОСТТА и БЕЗЗАКОНИЕТО на малоумните ни управници...
  • 11 Azazel

    21 1 Отговор
    Ооо, шизофреникът "...вече осъзнава какво е направил. Казва, че съжалява и се страхува! Страх го е от полицията и хората – да не му направят нещо..."... Горкичкият той, може би него трябва да го жалим, не онази досадна жена дето му се е блъснала така силно в психично болния крак....? Но, факт, истинита е, че той няма вина за стореното и не е съзнавал какво прави. Вината е на психиатрите и на майка му, че не са го следили изкъсо. Виновни са и законодателите, които са позволили подобни шизофреници да могат да се разхождат свободно. А, на идиотите от спирката, които гледаха с ръце в джобовете и се тъпчеха с храна, все едно са на мач на Кубрат Пулев, както и хуманната дама с висока гражданска активност и другите, дето зарязаха жената веднага като им дойде рейса и я оставиха права, че да се строполи на земята и да си счупи още нещо, пожелавам шизофреникът следващия път тях да ги нарита!
  • 12 Питър пан

    33 1 Отговор
    Аз съм от Бургас, и се заклевам, че ще застанем очи в очи с тоа

    Коментиран от #14

  • 13 dddddddddfe

    13 1 Отговор
    еи питар пан искам да го биеш много знаеш каде се намира
  • 14 Azazel

    15 1 Отговор

    До коментар #12 от "Питър пан":

    Питър пан, моля стори това някъде, където има камера или сам снимай, за да се насладим после на видеото ;)
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Враг

    21 1 Отговор
    Много често от прекомерна употреба на наркотици се отключва шизофрения. Но какво е виновна ритнатата жена че държава не взима мерки и майката на тоя олигофрен. Ами ако по една случайност съм бил на мястото щеше да стане много неприятно за лудия и майка му. Аз едва ли ще го ритна един път щях да му покажа и демонстрирам как се счупват крайници,и не само. А и не мога да разбера какви путьовци са хората,как си седят безучастно и нищо не направиха. Българите затова сме били роби и продължаваме да живеем като роби и мишки. Няма водачи из между овцете. Живко а ти по добре не излизай защото ако те барна ще ти покажа как се бие човек и как се нараняват хора.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 никола

    16 0 Отговор
    Тоя олигофрен трябва да лежи на легло поне 6 месеца ама гипсово
  • 19 някой си

    15 1 Отговор
    Дано поне този изрод психопат Живко Кючуков от Бургас, ж.к. Изгрев, бл. 19 бъде наказан със затвор или с принудително лечение на неконтролируемия му гняв в лудница! Заснето е престъплението му над 72-годишната Виолета Караджова до бл.61 в ж.к. "Изгрев", за мен това си е опит за убийство! Мисля си, че дори не е нужно да има разпити на свидетели и да се пъпли по дългите пътеки на съда ! Този агресивен боклук няма място сред хората, той е обществено опасен! Кому е нужно да се занимават психолози с експертизи шизофреник ли е или не, лекуван ли е или не? Кому е нужно медицинско заключение на специалисти дали е вменяем или не? Щом най-безцеремонно е извършил това, което се видя на видеото, единственото разумно решение е да бъде прибран в затвора! Един дявол знае колко още възрастни или деца е нападал в гръб или в лице, наплюл,пребил или убил ! Един дявол знае колко още възрастни или деца би нападал,пребил или убил, ако е на свобода! Дано нападната и пострадала жена има смелостта да търси справедливостта ! Дано всички проумеят, че страха, безразличието и ненаказаността развихрят наглостта на престъпността. Дано всички проумеят, че ако като общество не се опълчим на подобни агресивни типове, ние се превръщаме в техни съучастници !
  • 20 A3e

    9 0 Отговор
    На видеото се вижда мъж, стоящ на 1 метър от падналата жена, стои гледа и в продължение на доста време НЕ ПОМРЪДВА изобщо, а само гледа. Нападателя тръгва и се връщал няколко пъти, а тоя п.тьо гледа. За бабите ясно, че са спекли и са гледали да избягат някои, но тоя стои и гледа. И на "помагащите" на жена със счупени кости/стави да се изправи като я дърпат и бутат - вие замалко да я довършите жената бе...

    Коментиран от #25

  • 21 Екстрасенс

    10 0 Отговор
    С право се притеснява бабаита дето рита баби в гръб,ако го срещна някои ден,ще се убеди,че притесненията му не са били безпочвени!Не можах да разбера този човек,който седи и гледа безучастен случката,можеше да го препарира за секунда,а седи и гледа.Дарина майката да не се притеснява,ако го срещна,ще го излекувам от всичко аз съм екстрасенс!Запомних лицето на пациента.
  • 22 Сандо

    9 0 Отговор
    Те всички така излизат болни, луди, шизофреници. А като засъдят пък някой богаташ и неможе да се състой делото, защото изведнъж е отключил невероятно тежка и рядко срещана болест.
    Като е луд да яде л..на!
    Но никой от тях него прави, защото може да е луд, но не е глупав!
  • 23 Да се ... ама какво?

    10 1 Отговор
    Интересно как би реагирал шизофреника ако беше получил обаждане от майка си че са я ритали на автобусна спирка? Жената която му е майка вместо да го оправдава да се постави на мястото на ритната жена. Той е пълнолетен трябва да си понесе отговорността. Да го затворят в институция където ще му дават редовно лекарствата.
  • 24 гост

    6 0 Отговор
    Агресивните психично-болни се държат в психодиспансер без възможност да излизат. Утре ще убие човек и пак ще го пуснат, и после пак ще убие и пак ще го пуснат. Тези държавни органи имат ли капка разум? Има си лудници, да го вкарват там. То със "съжалявам" жената няма да се оправи. Ако не е агресивен е едно, ако е агресивен е друго.
  • 25 китайче

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "A3e":

    Е тоя бастун дето казваш ,че гледал е описан и в самата статия

    Публикувано във факти.бг: Имаше един мъж на спирката, той също се качи в моя рейс и ми вика: „Защо се качихте, госпожо, защо не се обадихте на 112?”. Показах му телефона, за да види, че в момента го набирам, треперейки.

    Е да го питам аз пък него - ЗАЩО ТИ НЕ СЕ ОБАДИ НА 112 НЕЩАСТНИК ТАКЪВ ,ЗАЩО НЕ НАПРАВИ ТИ НЕЩО КАТО ЕДИНСТВЕНИЯ МЪЖ НА СПИРКАТА ? АМА ТИ БЕШЕ ПО ЛЕСНО ДА ГЛЕДАШ БЕЗРАЗЛИЧНО КАК РИТАТ СТАРА ЖЕНА И ПОСЛЕ ДА СИ ВЛЕЗЕШ В АВТОБУСА И С ЦЯЛАТА СИ БЕЗУЧАСНОСТ И БЕЗРАЗЛИЧИЕ ДА ЗАДАДЕШ ВЪПРОСА ЗАЩО СЕ КАЧИХТЕ ЗАЩО НЕ НАБРАХТЕ 112 ??? МИШКАААААААА ТИ С СРАММММ ЕДНО ГОЛЯМООО НИЩООО СИ ТИИИ !!!!!!!!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 Kiro yaponeca

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "китайче":

    Ako beshe ritnal babata na nyakoi ot parlamenta dali shteshe da e na svoboda sega ili shteshe da e v zatvora i prebit oburnete vnimanie che ima mnogo drigi takiva puberi kato jivko.Ako byah na spirkata shtyah da mu razbiya glavata.