934 4

Младеж от Добрич отиде на матура с газов пистолет

Снимка: Архив
Снимка: Архив
Светослава Ингилизова

Младеж на 21 години е влязъл с газов пистолет в езиковата гимназия в Добрич, където трябвало да държи матура по български език и литература, съобщи за БНТначалникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

В 8,10 часа той влязъл в класната стая с шапка, слушалки и тъмни очила. Когато го помолили да ги свали и да си предаде телефона си, той отказал. На място пристигнали помощник-директорът на училището и охраната. Докато преговаряли да ги свали, забелязали, че има пистолет. Веднага е повикана полиция. Оказало се, че пистолетът е газов.

След като зрелостникът го предал и свалил шапката, очилата и слушалките, бил допуснат да се яви на матурата по български език и литература. Писал е и по двата модула, обясни Жоро Тошков. След това е отведен от служителите на полицията.

От Областната дирекция на МВР съобщиха, че е установено, че пистолетът е на брата на младежа. Двамата са дали обяснения. Случаят се проверява, съобщи районният прокурор Петко Тухчиев.

Младежът не е ученик на езиковата гимназия, разпределен е там да положи държавния зрелостен изпит, обясни директорът Милена Иванова.

Инцидентът е докладван и на Министерството на образованието и науката, каза Тошков. Той добави, че други инциденти на държавния зрелостен изпит на абитуриентите и на националното външно оценяване на седмокласниците няма.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ловеца на поршета (гост)
  Отговор
  1 19:34  19.05.17
  Така сме ние в този град!
 • полицай (гост)
  Отговор
  2 08:35  20.05.17
  Пълно незачитане на закона защото и децата знаят че има

  ужасяваща корупция в град Добрич.
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н (гост)
  Отговор
  3 14:16  20.05.17
  И за кво са тез матури?поредната идиотщина
 • незнайко (гост)
  Отговор
  4 18:27  21.05.17
  На 21 години и на матура ! Правете сметка колко е повтарял и е късан този човек.

Напиши коментар:


Публикувай