Last news in Fakti

1 Юни, 2017 08:53 3 501 2

Ще освободят ли "Наглите" предсрочно?

  • наглите-
  • гребеца-
  • йожи-
  • затвор-
  • съд-
  • проверка-
  • отвличания

Министърът на правосъдието Цецка Цачева разпореди проверка

Ще освободят ли "Наглите" предсрочно? - 1
Стопкадър: NOVA

Двама от членовете на бандата за отвличания "Наглите" - Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца, заявяват, че вече са се поправили. Има подозрения, че с парите, взети от откупи, които така и не са открити, се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.

„Разпоредена е проверка от министър Цецка Цачева и ще даде официално становище по случая. За Ивайло Евтимов администрацията на затвора е дала отрицателно становище за освобождаването му. Съдът обаче казва „да”.

По отношение на Любомир Димитров е казано, че не се възразява, но „като се отчете факта на неприключено спрямо лицето производство”. Към настоящия момент той има висящо дело за убийство и то не е приключило”, обясни в предаването „Здравей, България” по "Нова телевизия" зам.-правосъдният министър Десислава Ахладова.

„Следва да се прецизира работата на администрацията на затвора по тези становища, като един от социалните работници е казал, че има пречки пред освобождаването, тъй като престъплението е с широка обществена опасност”, поясни още зам.-министърът.

„Трябва да се предприемат законодателни промени и министър Цачева в момента е възложила да се прецизира работата във връзка с даването на становища по отношение на началника на затвора”, заяви Десислава Ахладова.

Според нея прокуратурата трябва да провери съмненията, че с парите от откупи се плащат рушвети, за да излязат по-рано от затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    2 0 Отговор
    Нищо ново... Долните, продажните, седесаро-комунистаджиите ще освободят наглите...
  • 2 Марадона

    3 0 Отговор
    Голяма част от народа харесват повече наглите от Цецо, епа оставете ги да отвличат децата им, кат им резнат няколка пръстчета ще се оправят