787 1

Релето от "Наглите" се размина с предсрочно освобождаване

Решението на СГС подлежи на обжалване в 7-дневен срок

Стефанаки Йоанис

Даниел Димитров-Релето от групата за отвличания "Наглите" няма да бъде освободен предсрочно от затвора.

Магистратите от Софийския градски съд не уважиха молбата за предсрочно освобождаване от затвора на Даниел Димитров-Релето от бандата на "Наглите". Димитров е изтърпял от наказанието си 10 г., 8 м. и 7 дни, като от присъдата му остават 7 г. и 3 м. Присъдата на Димитров е 18 г. лишаване от свобода.

Димитров отказа да ангажира служебен защитник и сам пое защитата си.

В началото на заседанието той поиска да се запознае с всички становища по делото до тук.

Маринела Георгиева - инспектор в софийския затвор и представител на началника на затвора, заяви че молбата на затворника е неоснователна.

Тя съобщи, че той е изтърпял досега наказание 9 г. и 25 дни. В периода на наказанието е включено предварително задържане, т.е. с 25 дни е изтърпял над изискуемият минимум. Не са налице обаче достатъчно данни за поправяне на лицето.

От прокуратурата се присъединиха към становището на затвора. Те отчетоха, че не бива да се пренебрегват положителните резултати, но засега те не са стабилизирани.

Димитров помоли да се уважи молбата му.

Съдът намери, че все още няма достатъчно доказателства за необратимост на поправителния процес на лишения от свобода, отбелязва news.bg.

От съда съобщиха, че за периода от 9 г., колкото реално е изтърпял , рискът от рецидив е намалял с 5 пункта. Намаляването на този период с 5 пункта, показва, че осъденият не е постигнал необратимата точка, която ще позволи безпроблемна ресоциализация в обществото.

Според съда осъденият демонстрира готовност за поправяне. За посочения период Димитров не е наказван, дори е награждаван многократно. Няма междуличностни проблеми.

Съдът отчете, че с осъденото лице не са осъществявани корекционни дейности близо 2 г , докато е бил в ареста.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • мижи да те лажем
    Отговор
    1 17:35  09.02.18
    бил награждаван в затвора........а за какво ако не е тайна. Ако имаш пари може да не те наказват, а редовно да те награждават като него, ей тва е затворник за пример.

Напиши коментар:


Публикувай