Last news in Fakti

1 Юни, 2017 14:15 1 303 2

Пускат поръчката за затворническите гривни

  • поръчка-
  • затвор-
  • затворници-
  • гривни-
  • цачева

Министърът на правосъдието увери, че това ще се случи в понеделник

Пускат поръчката за затворническите гривни - 1
Снимка: БТА

В понеделник ще бъде пусната обществената поръчка за електронните гривни за наблюдение на предсрочно освободените осъдени. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред Висшия съдебен съвет (ВСС).

Цачева призна, че България е закъсняла с процедурата, въпреки че законово тя беше разписана преди близо две години.

За бързото въвеждане на проследяващите устройства тя вече е извикала на среща във ведомството представители на администрацията на затворите и специалисти от Агенцията за електронно управление.

Стана ясно още, че част от служителите на софийския затвор не са били съгласни с предсрочното освобождаване на Любомир Димитров – Гребеца от групата на "Наглите". Срещу него има неприключили дела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 герб мозъци

    7 1 Отговор
    Да не стане като с камерите на КАТ напр. щом някой излезе от къщи и гривната вече да не действа и да не праща сигнал за беглеца ;)))))
  • 2 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    5 1 Отговор
    Пуснат ли ги пиши ги бегали гривната с флекса и сбогом гергино оди ма търси