1 501 3

Съдят деветокласник, убил зверски мъж след запой

Съдят деветокласник, убил зверски мъж след запой
Мартин Христов

Окръжна прокуратура – Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. Илиев за убийство на мъж, извършено от него по особено мъчителен начин.

Обвиняемият Илиев е ученик в 9-ти клас в гимназия в гр. Бяла Слатина. Контактувал с лица от криминалния контингент и много често злоупотребявал с алкохол.

На 19.01.2017 г. в с. Попица, обл. Враца, обвиняемият, заедно с приятеля си, купили бира и решили да посетят техния съселянин М. Михайлов, по прякор „Мечо“. Петдесет и седем годишният мъж ги поканил в дома си, където тримата първоначално спокойно разговаряли за пребиваването на стопанина в Гърция.

По-късно, след като изпили бирата, Илиев и Михайлов отишли за ракия и се върнали в къщата на последния, където продължили да консумират алкохол.

Около 22 ч. Михайлов станал да танцува, при което хванал Илиев за дрехите и го разтърсил. Ядосан младежът посегнал към една празна чиния и ударил с нея мъжа по главата, след което хвърлил по него още две чинии, които се счупили. В резултат на последните два удара пострадалият се свлякъл на дивана, като от главата му започнала да тече кръв. В този момент Илиев взел кухненски нож, намиращ се на масата, и с него нанесъл шест удара в областта на шията на Михайлов.

След извършването на убийството обвиняемият излязъл от къщата, заключил катинара и изхвърлил ножа в двора, където бил навалял сняг. Впоследствие прибрал се в дома си и легнал да спи.

На следващия ден, той разказал за случилото се предишната вечер на баща си, който подал сигнал на тел. 112 за извършеното престъпление.

От 25.01.2017 г. Илиев е с постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

От заключението на съдебномедицинската експертиза се установява, че причината за смъртта на Михайлов е остро настъпилата кръвозагуба, вследствие на прерязване на лявата яремна вена. Освен на шията, констатирани са увреждания в областта на главата и лицето. До изпадането му в безсъзнание Михайлов е преживял значителни болки и страдания.

Комплексната психолого-психиатрична експертиза на непълнолетния Илиев сочи, че той е могъл да разбира свойството и значението на извършеното от него деяние, както и да ръководи постъпките и поведението си.

Предстои насрочване на първото заседание по делото.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  1 17:02  14.06.17
  Пионерчета или чавдарчета правеха ли такива неща при тиранина Живков?

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 17:51  14.06.17

  До коментар #1 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

  Тиранина Живков, ще го търсите със свещ, но него го няма ! Демократичният капитализъм си взима жертвите и това е само началото. 27 години и нищо добро досега. Само падение и унижение. Радвайте се, да работите като роби в Европа и с гордост да харчите парите си в БЪЛГАРИЯ ! ВСЕКИ ЦИГАНИН РАБОТИЛ НАВЪН, СЕ ВРЪЩА КАТО ГОСПОДАР !

  Коментиран от #3

 • Андре
  Отговор
  3 13:56  15.06.17

  До коментар #2 от "незнайко":

  Това е вследствие на онова. И винаги е имало такива уродливци, само че тогава не е имало кой да ви го каже глупаци !

Напиши коментар:


Публикувай