3 852 13

Разкриха нелегална мандра

Млечните произведения ще бъдат унищожени

Разкриха нелегална мандра
Снимки: МВР
Венцислав Михайлов

Нелегална мандра разкриха служители на ОДМВР – Пазарджик, съобщиха от полицията. Иззети са около 350 кг краве и 70 кг козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая, амбалаж и етикети.

Млечните произведения ще бъдат унищожени.

Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Пазарджик в стрелчанското село Дюлево.

Екипите извършили проверка в помещения на частен имот, собственост на местен жител. Вътре, в приземен етаж, оборудван като автоработилница, били открити вани за събиране на мляко с общ обем около 1600 литра, сиренарна вана и пастьоризатор. В съседна къща пък било обособено помещение с хладилна камера, където сиренето да зрее.

Цехът функционирал изцяло незаконно, без разрешителни и в разрез с всички санитарно-хигиенни норми. Наред с ваните за мляко и сирене, били съхранявали двигатели, инструменти за ремонт на автомобили, горива и смазочни материали.

В полицейската акция се включили и инспектори от Областната дирекция „Безопасност на храните“ в Пазарджик. Те установили наличието на около 350 килограма краве и около 70 килограма козе сирене, няколко десетки литра прясно краве мляко, мая за производството на сирене, амбалаж за подготовка и съхранение на стоката, етикети.

На цялата стока е наложена възбрана от санитарните инспектори, а помещенията са запечатани. Предстои всички млечни произведения да бъдат транспортирани за унищожаване в екарисаж.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • деба
  Отговор
  1 11:42  17.06.17
  отиде си хубавото сирене пу сега само маргарин ще ядат и тия дето са го разкрили тъпаци вместо да си пазим останалото истинско ние сами си го прее.ваме и после и гонени и гонещи пак ги е..т
 • Дядо поп
  Отговор
  2 11:45  17.06.17
  Ето сега държавата ни ще цъфне върже и ще се оправи. Властите разбиха банда страшилище за народа.Искам да отправя благопожелания към майките на разбивачите на млечните бандити уморили ни със козе сирене.
 • Дядо поп
  Отговор
  3 11:55  17.06.17
  Нагли престъпници,не правят сирене от тебишир и палмово масло,както си е редно а тръгнали да го правят от мляко. Бесене му е майката на такива.

  Коментиран от #4

 • Трол
  Отговор
  4 12:25  17.06.17

  До коментар #3 от "Дядо поп":

  А то пък щото сиренето в магазините хич не е от тебешир и палмово масло. Изкараха ги все едно амфетамини са правили.

 • Баба Гуна
  Отговор
  5 12:59  17.06.17
  Може ли малко сиренце да си хапна от този екарисаж
 • CYH AY
  Отговор
  6 13:34  17.06.17
  ъмчи у съутъ раутят ли чингеттъ???????
 • БЮИ
  Отговор
  7 15:35  17.06.17
  Е НАЛИ ТРЯБВА ДА ВЪРВИ СУХОТО МЛЯКО-- ВНОС
 • Колю
  Отговор
  8 21:28  17.06.17
  Така е като не си платил държавните рекети и рушветите на когото трябва. Нямаше да е лошо все пак да разкара частите от двигатели ,да подреди и поизмие . Навярно и смрадта от мляко и масла от двигатели не е от най-приятната. Това което този селянин прави ,го правят много хора, но много по-чисто и хигиенично. А, шкафа с хигиенни препарати и мивките с фаянс не са снимали. Или комарниците на вратите. А септичната яма къде ли е за отмитото от казаните и ваните ? Що ли не са ги снимали ? Ха да ви е сладко такова " Домашно" и " Истинско " . По възможност гледайте на място как се прави домашното и ако ви харесат условията и хората -тогава купувайте.
 • Лупи
  Отговор
  9 22:52  17.06.17
  Заловили са 300 кг сирене, което по около 10 лв за кило е около 3000 лв! Евала! Страхотен удар, НСБОБ, ГДБОБ, ДАНС, ПроКУРатура и МВР- ГЕРОИ! Този мръсен престъпник ощетил държавата с около 500 лв данъци и такси е основната причина да няма пари за пенсии! Сега един нисък бизнесмен подвизаващ се в една кула в София и оставящ люлякови пръдни по коридорите й ще се замисли преди да ощети отново държавата с над 50 млн. данъци, такси и други задължения, нали? Ама по-добре него да не го закачаме, и да оставим всичко на неговата добра и силна съвест.
 • бабх
  Отговор
  10 23:32  17.06.17
  Колю баба ти и прабаба ти сигорно са яли все на чисто и хигиенично и са имали на вратите комарници а нужника им е бил свързан с градската канализация щото те не са живеели на село, затова са доживели до дълбока старост!
 • Знаещ
  Отговор
  11 23:51  17.06.17
  Дай боже повече производители като този. Голяма работа, че не е платил данък след като единствените продукти, с които прави сиренето са мляко и мая. ЕВАЛА. Никакви палмови масла и други боклуци е нямало в мандрата. САМО МЛЯКО, МАЯ И АМБАЛАЖ.
 • незнайко
  Отговор
  12 08:45  20.06.17
  Всички се възмущаваме , но не можем да защитим тези, които произвеждат истински продукти ! ЕС затова направи тези супермаркети и молове за да продава излишната си и некачествена продукция. Наскоро писаха за това, как ядем по некачествена храна. Дакато се съгласяваме безропотно за всичко, ще загубим и малкото ни останало ДОСТОЙНСТВО !
 • Пазарен Либералузатор
  Отговор
  13 00:06  21.06.17
  Защо ще унищожават 300 кг. сирене от мляко? Да не е отровно?

Напиши коментар:


Публикувай