4 826 3

В Бургас обезвредиха похитител. Спасиха жена и дете

Над 20 часа мъж заплашвал с нож тригодишния си син

Снимка: Грамофона
Снимка: Грамофона
Венцислав Михайлов

Спецполицаи успяха да влязат в дома на Мартин, който 20 часа държа 3-годишния си син и майка си като заложници в к/с „Славейков“, съобщава сайтът Грамофона.

Докато психолози разговаряли с мъжа до входната врата, полицаите успели да влязат през терасата на 4 етаж. Блокът, в който се разигра заложническата драма в момента се санира и по фасадата има скелета на работниците. Именно така сутринта полицаи донесоха кафе на Мартин и успяха да проучат обстановката.

В ранния следобед днес е било взето решение да се влезе в апартамента, обясни шефът на Областната дирекция на МВР - Бургас ст. комисар Калоян Калоянов.

„Много добра работа свършиха в синхрон колегите психолози и колегите от специализираните полицейски сили. Действаха едновременно“, обясни Калоянов. Сигналът за инцидента е получен около 19 часа вчера. Тогава информацията е била за семеен скандал. Първият патрул, пристигнал на място обаче е установил, че става въпрос за доста критична ситуация.

Съпругът заплашвал да нарани себе си и тригодишния си син. Униформените успели да склонят Мартин да освободи съпругата си. „Той е контролирал през цялото време детето и е имало реална опасност да направи това, за което се е канил“, обясни Калоян Калоянов. Съседи разказаха, че мъжът е държал нож.

След излизането на съпругата, Мартин барикадирал входната врата. Подпрял я с мебели и за по-сигурно я заковал. „За нас приоритет беше тригодишното момченце и майката на мъжа, която е много възрастна жена. В крайна сметка контролирахме ситуацията“, обобщи Калоянов.

От снощи блокът буквално беше барикадиран от спецполицаи. Умишлено обаче униформените бяха разположени така, че Мартин да не вижда какво се случва. Информация за самата заложническа драма също не беше дадена. Целта на полицаите е била Мартин да не прочете или види нещо в медиите и това да го провокира към изпълнение на заканите.

По неофициална информация на Gramofona.com младият бургазлия е лекувал зависимостта си от наркотици. Той е бил на метадонова програма. Тепърва ще се установява дали Мартин все още е наркоман и дали е действал под влиянието на дрога.

Съседи обясниха, че поведението на мъжа било в двете крайности. Понякога се държал изключително кротко и тихо, но в други моменти избухвал и започвал да крещи. Не е работил, като твърдял, че той гледа малкия си син, докато майката е на работа.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Константин-Ром
  Отговор
  1 21:24  22.06.17
  До там ни докараха.

  Коментиран от #2

 • Фгтъфл
  Отговор
  2 22:11  22.06.17

  До коментар #1 от "Константин-Ром":

  Ай ся, "До там ни докараха"! Някой зорлен ли му е тикал дрогата в устата?!
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 01:19  23.06.17
  ТЕ КАТО ВЛЕЗНАЛИ ДЕТЕТО СПЯЛО

Напиши коментар:


Публикувай