Last news in Fakti

23 Юни, 2017 13:14 2 823 1

Иззеха 3,5 тона нелегален алкохол в Карнобат

  • карнобат-
  • алкохол-
  • нелегален-
  • казан-
  • дестилерия

Акцията е проведена от служители на „Икономическа полиция“ – ОДМВР и „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас

Иззеха 3,5 тона нелегален алкохол в Карнобат - 1

3 405 литра нелегален етилов алкохол са открити и иззети при операция, проведена вчера от служители на „Икономическа полиция“ – ОДМВР и „Митническо разузнаване и разследване“ в Митница Бургас.

В хода на акцията са проверени три частни имота в Карнобат, собственост на роднини. В първия обект - регистрирана малка дестилерия (казан) за варене на ракия, са открити 115 литра етилов алкохол с прозрачен и жълтеникав цвят в 10-литрови пластмасови туби.

Други 50 литра течност в туби с характеристики на етилов алкохол са намерени в таванско помещение във втория имот. Най-голямото количество - 3 240 литра етилов алкохол, е иззето от трето място - необитаема новопостроена къща с висока ограда, приспособена за склад за съхранение на нелегален алкохол и пълнене на бутилки. Там е отрит 500-литров бидон с монтиран кран, съдържащ 300 литра жълтеникава течност - етилов алкохол, както и голямо количество празни бутилки. Други 2 940 литра етилов алкохол са открити в „склада“ в пластмасови бутилки по 10 литра, пълни с алкохолна течност с прозрачен, жълт и кафеникав цвят.

При проверките не са представени никакви документи за произход и платен акциз на намереното количество контрабанден алкохол. Взети са проби за анализ. След като бъдат получени резултатите от лабораторната експертиза, ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Според разследващите вероятно нелегалният алкохол е бил предназначен за снабдяване на обекти по Черноморието през туристическия сезон. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    3 0 Отговор
    Че то това в карнобатско си е за лично ползване. Сега как ще избутат до новата реколта завалиите?