Last news in Fakti

28 Юли, 2017 19:52 7 639 1

Масов бой в Централния софийски затвор

  • бой-
  • софийски затвор-
  • затвор-
  • красимир димитрашков-
  • върбан борисов

Ситуацията е овладяна към 18.30 часа

Масов бой в Централния софийски затвор - 1
Снимка: Shutterstock

Напрежението е Централния софийски затвор е ескалирало драстично и малко по-късно е прераснало в масов бой. Ситуацията е овладяна своевременно, а участниците във физическата саморазправа веднага са предадени на дежурен прокурор, вследствие на предприетите мерки от страна на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН).

Властите информират още, че към 18.30 часа ситуацията в Софийския затвор е спокойна. Дежурният униформен състав ще бъде увеличен за почивните дни. Конфликтът между лишените от свобода е възникнал по време на техен престой на открито. На трима лишени от свобода е била оказана медицинска помощ.

Според самите затворниците масовият бой възникнал между приближените на Красимир Димитрашков, осъден за убийство в наркокомуната в Белмекен, и затворници, близки на Върбан Борисов - Боксьора, осъден за грабежи.

По първоначална информация спорът е възникнал като отмъщение заради вчерашен конфликт, при който мъж е бил пребит. Мъжът отказал да разпространява наркотици в затворническото общежитие.

Според сигнала няколко затворници са пострадали и са били настанени в болницата на затвора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кокъл

    1 0 Отговор
    Продаваш си спокойно наркотици в затвора и това е. ВСЕ ЕДНО СИ НА МОРЕТО. БРАВО НА ДЪРЖАВАТА. БЪЛГАРИЯ Я СРАВНЯВАМ КАТО ДЕМОКРАТИЧНА РЕПУБЛИКА КОНГО.