Last news in Fakti

30 Юли, 2017 17:52 13 997 21

Малката Рижа: И лодка можеш да си поръчаш в затвора

  • малката рижа-
  • затвор
Малката Рижа: И лодка можеш да си поръчаш в затвора - 1
Снимка: Архив

10 години имам някъде (прекарани в затвора - бел. ред.). Сега съм на 30, кръгли... Да не ти кажа, че съм цвете, ама никога не съм се имал за виновен. В България няма справедливост, никаква. Може ли мен, за това, че съм изгърбил два дилъра, да ми дадат 2 години, а някакъв въшкар, екс полицай, застрелял брат ми в гръб, да му дадат невинен. Това казва пред бТВ Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа. Той има богато криминално досие и дълъг живот зад решетките, където неведнъж демонстрира, че може да прави каквото си поиска. И дори да го заснеме, с иначе забранения за затвора телефон.

През 2009 г. след конфликт на пътя, при самоотбрана, ексбаретата Петко Лисичков уби брата на Симеон – криминално проявения Калоян Стоянчов, известен в Бургас като Голямата Рижа.

"Колкото и да си полицай, отнел си човешки живот, трябва да застанеш зад постъпката си, да си понесеш последствията по закон. Но понеже живеем в България, тук няма закони никакви. Може ли мен да ме вкарат в затвора, точно след като съм погребал брат ми.

В момента, когато го застреляха, светът ми се преобърна на 360 градуса на квадрат. Отиваме да носим храна във Второ районно на приятелите на брат ми, там бях провокиран от един полицай...

Падна ми пердето, пуснах си торбите и тръгнах. Викам – ще му ръгнем една плесница. Това беше цялата случка… Затова лежах в затвора, трябва да си отворя километричната справка за съдимост… Брат ми за мен си е жив. Това, че не го виждам… той е там някъде и ме чака", коментира Стоянчов.

"Аз не употребявам наркотици вече. Спрях, защото този път е безкраен. Съсипах си психиката по онова време от системно употребяване на наркотици, от синтетичните по-точно, дето ги готвят тук в мазетата. Всеки си мисли, че е готвач, а всъщност си продават отровата.

Бил съм в Централния, в Софийския, в Бургаския, Варненския, Пловдивския и съм спал и във Врачанския затвор…", разказва той.

"Ако имаш връзки и познати и знаеш точно какво да си поръчаш, и река да има вътре, можеш да си поръчаш лодка. Няма кой да ти направи забележка там, братле.

Нощем, като те заключат, по закон, като чукнеш, старшината трябва да ти отвори. Обаче как да му чукнеш, като цялата килия е пълна с телефони и всеки си говори.

Сега си търся работа, нормална работа, още я търся, баща ми ме издържа с неговата пенсия. И така движим вкъщи, ниска топка по-земята. Мога да зидам, да лепя плочки, топлоизолация.

Навсякъде ти искат справка за съдимост. На мен дори не ми задават въпрос – като си ме видят, поглеждат ме с коша предразсъдъци и ми казват – няма работа за теб. Няма какво да се сърдим", обяснява Стоянчов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    128 10 Отговор
    Какво се жалваш бе,БОКЛУК!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хулиган на пътя

    125 2 Отговор
    То ,ако имаше справедливост щеше да изгниеш в пандиза ревльо.
  • 4 Случаен РОМ

    133 2 Отговор
    До малката рижа:Еи маймун смешен,като тормозите ,биете,рекетирате,изнудвате хората добре ви е,а като хапнете куршума ЛЕЛЕ КАКВО СТАНА УБИХА БРАТ МИ.Всички криминални индивиди сте за куршум,само така ще се оправи държавата.Без значение какъв си по народност.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Будалата

    74 2 Отговор
    Сам си избрал този път. Ако искаш да не се съберете с батко ти скоро добре трябва да си помислиш. На герой ли ще се правиш и до кога. Но мисля че Нaчалника горе решава кой и до кога.
  • 7 Бесен Язовец

    39 2 Отговор
    Тоя е абсолютния пу...р от Бургас
  • 8 Ulavia

    47 2 Отговор
    Стига рева, не ти мияза бастун. Мислих те за мъжкар....
  • 9 оня същия

    57 2 Отговор
    ако имаше справедливост тоя отдавна щеше да е 3м под земята
  • 10 бай Иван

    55 5 Отговор
    Паметник на героят Лисичков във всеки град!
  • 11 Изводът

    41 2 Отговор
    Доволен съм от коментарите ! Веднъж да има единодушие и еднакви мнения .
  • 12 Къртев

    34 1 Отговор
    На този 30% от живота му са минали в затвора останалия "съзнателен" в престъпления. И хоп изведнъж иска нашия, нормална работа и нормален живот. Ами то така не става. Не, че имам съмнение в покаянието. Но не може да казваш, че си невинен при положение, че си доказано виновен. Това да тръгнеш да удряш пазител на закона, въобще не е безобидно престъпление. Утре, ако започне работа ще пребие някой и ще каже, че той е виновен, защото го е издразнил. За тоя, както и за други подобни държавата трябва да има системен план, а не от затвора и хоп в обществото. Това не е излекуван от болницата, та дори и те се нуждаят от адаптация.
  • 13 ИВАН

    9 43 Отговор
    За да е станал такъв, за да е тръгнал по пътя на престъпленията, все е имало причина, а вие недейте само да го хулите, а вижте себе си :)
  • 14 Гост

    32 2 Отговор
    Куче мръсно, точно справедливост има.
    Тероризирахте хорицата и си го получихте, пречукаха брат ти, ще пречукат и теб - боклук долен!
  • 15 1111

    30 1 Отговор
    По света не взимат интервю и не занимават хората с подобни персони.
    Просто тези хора там са в затвора, и не се показват, те са срам за обществото и лош пример.
  • 16 Beredt

    25 1 Отговор
    Истината е ,че брат му беше работеше за Очите а той пръскаше наркотици с Перата и правеха каквото си искат в Бургас и региона. Побой, наръгвания, гаври с хората и т.н След като гръмнаха брат му падна и чадъра над него.
    Жалкото е, че той трябваше да е в затвора още когато създаваха проблеми а не след като падна чадъра.
  • 17 Бивш полицай от Бургас

    12 0 Отговор
    Такива като Рижата трябва да избиват, като кучета. Те са боклуци.
  • 18 БолгАрия

    2 0 Отговор
    Защо е риж тоя?!? Рижави са само еврите, дачани, ирландци, не и българите!
  • 19 Справесливост

    5 0 Отговор
    За такива разстрел бонус
  • 20 Цезар

    5 0 Отговор
    Наказателна бригада и масови разстрели на всяква паплач
  • 21 Дългия

    4 0 Отговор
    За каква справедливост говориш бе ? Трябва да целуваш задниците на съдийте, затова, че си още жив! Защото, ако беше в САЩ например отдавна щеше да си при брат си.