Last news in Fakti

2 Август, 2017 08:19 4 019 3

ГДБОП затвори сайт, разпространявал порно с деца

  • сайт-
  • порнография-
  • деца-
  • гдбоп
ГДБОП затвори сайт, разпространявал порно с деца - 1

ГДБОП затвори поддомейните на www.motikarq.com, съобщиха от сайта за борба с компютърните престъпления.

На 18 юли 2017 г. служители на ГДБОП-МВР и полицаи от страната, под ръководството на Специализираната прокуратура разследваха престъпна група, разпространявала порно материали с малолетни и непълнолетни. Досъдебното производство е образувано през 2016 г.

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса в градовете - София, Пловдив, Варна, Плевен, Габрово, Мизия и Троян.

Иззети са множество веществени доказателства по образуваното досъдебно производство. Установени са 9 лица, съпричастни към извършваната престъпна дейност, като 4 от тях са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. По- късно на четиримата са подвигнати обвинения, като мярката им за неотклонение е продължена със задържане за срок до 72 часа.

Разпитани са множество свидетели по досъдебното производство, като голяма част от тях са пострадали лица.

По време на претърсванията са идентифицирани, съхранени и иззети компютърно-информационни бази данни на сайт и неговите поддомейни на цитирания електронен адрес.

Функционалността на сайта е преустановена, уверяват от ГДБОП. Същият е бил използван за извършване на престъпната дейност.

Извършителите са оперирали с криптовалутата Биткойн, като е установен един брой криптопортфейл. Лицата са получавали и доходи, генерирани чрез реклами в Google AdSence. Рекламите са били разположени на използвания от организираната престъпна група сайт.

В хода на действията по разследване са иззети 11 компютърни конфигурации, мобилни устройства, флаш памети, външни носители на информация, документи и други.

Разследването по воденото досъдебно производство продължава, допълниха от спецдирекцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Благоевград

    23 1 Отговор
    В Благоевград заловиха мургав педофил, разпространил 3 000 портфейла с деца. Съдията му подари 3 години условно! Кой е истинския виновник за ширещата се педофилия?

    Коментиран от #2

  • 2 Благоевград

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Благоевград":

    Порнофайла. Промени ми думата интернет.
  • 3 Полицай

    0 0 Отговор
    Ха,ГДбоко работи