Last news in Fakti

13 Март, 2024 16:36 2 009 11

ГДБОП осуети трафик на 27 кг марихуана

  • гдбоп-
  • трафик-
  • наркотици

Операцията е реализирана под ръководството на Окръжна прокуратура-Хасково, задържани са двама мъже, на които е повдигнато обвинение

ГДБОП осуети трафик на 27 кг марихуана - 1

Поредна успешна реализация за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества бе проведена от служители на ГДБОП. Операцията е осъществена на 11 март от служители от отдел „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от сектор „БОП Хасково“, под ръководството на окръжната прокуратура.

При съвместните оперативно-издирвателни действия с цел предотвратяване на подготвян трафик на наркотични вещества, проведени на територията на с. Клокотница, пред автосервиз, са арестувани двама мъже - на 44 и 49 години.

В рамките на разследването били предприети претърсвания в ремонтните помещения на автосервиз, ползван от двамата задържани, в превозно средство и в жилищата им. Оттам антимафиотите намерили и иззели 24 вакуумирани пакета със суха тревиста маса, която при теста реагирала на марихуана. По предварителни данни общото количество на откритото наркотично вещество е около 27 кг.

С постановление на прокуратурата на двамата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а от НК и им е взета мярка задържане под стража за срок от 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    3 2 Отговор
    Абе ей ,не пипайте тревата,тя е за наркозеления
  • 2 не е за всеки коментара ми

    13 1 Отговор
    някой да е чувал в европа да има заловени пласьори на марихуана? ами няма как да чуете защото е разрешена за ползване само тук се определя като най-злия “наркотик” на планетата?!?!? вместо да си я легализирате и да генерирате милионите от данъци вие си хапете опашката и се въртите в кръг…но за метка на това алкохола (доказано многократно по-вреден от марихуаната ) се продава свободно ?!? уж мислим за здравето на хората а то какво било

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Фарс

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "не е за всеки коментара ми":

    Ние последни ще разберем, че с нея се третира паркинсон. Тези неща човек ги разбира, когато опре ножа до кокала и му стане все тая дали престъпва закона.
  • 4 В Германия е марихуаната е законна

    8 1 Отговор
    А ГДБОП били осуетили трафик на 27 кг марихуана в България
  • 5 6-6-6

    7 0 Отговор
    Тя марихуаната е разрешена само за наши хора от мвр. Само те имат право безнаказано да я употребяват и да търгуват с нея. Простосмъртните българи още дълго ще мечтаят за легализация на употребата и регулиране на свободна търговия. Както казах вместо парите да влизат легално в хазната под формата на данъци и такси те сега се разпределят между наши хора
  • 6 Доган кога ше арестувате

    11 0 Отговор
    Нали сте българи с пагон
  • 7 Факт

    12 0 Отговор
    Хората ги обират по домовете им, бият ги мигранти, по селата от боята тормозят и колят старци, крадат се милиарди, а тия прасета от 15 години ни занимават с некви треви всеки божи ден
  • 8 Кирчо

    4 0 Отговор
    Браво на милиционерите, хванаха 20 къса цигари !
    Всъщност е една опаковка цигари.
  • 9 Може да

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "не е за всеки коментара ми":

    Недей да пишеш глупости.
    Айде отиди на летището в Амстердам с 27кг марихуана да видим дали няма да те арестуват!

    Коментиран от #10

  • 10 ДОДО

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Може да":

    Да бе, арестуваха ме лежах един месец в едно като санаториум с едни големи стъклени прозорци. Пуснаха ме и казаха да не правя повече така. Освен ако не платя предварително.

    Коментиран от #11

  • 11 Ей кретен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ДОДО":

    Има разлика между употреба и злоупотреба.Едно е 27 кг друго е намереното в плувеца Антани Иванов