1 036 1

Съдят 60-годишна, опитала да убие съпруга си от ревност

Мартин Христов

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 60-годишна жена за опит за убийство на съпруга си.

Обвинението срещу Росица М. е за това, че на 30.05.2017 г. в Плевен, в семейното им жилище, направила опит умишлено да умъртви съпруга си, но не е успяла.

Обвиняемата живеела със съпруга си, но през последните години здравословното й състояние се влошило. През март 2016 г. тя претърпяла мозъчен инсулт и започнала да употребява значително количество лекарствени препарати.

Наред с влошеното здравословно състояние, обвиняемата започнала да изпитва чувство на ревност и да се държи агресивно спрямо съпруга си.

На 30.05.2017 г. пострадалият се прибрал от работа и влязъл в стаята си. Малко след това обвиняемата отишла при него и започнала да му отправя обвинения, че имал връзка с друга жена. Съпругът седял пред компютъра и не й обърнал внимание. Афектирана от това, Росица го ударила с мобилен апарат. След това побягнала към стаята, която обитавала и затиснала вратата.

Минути по-късно обвиняемата отишла в коридора и отново започнала да обвинява съпруга си за здравословното и психичното си състояние. Пострадалият също излязъл в коридора и я предупредил, че ако пак посегне да го удари, той също ще прибегне до физическа разправа.

След това предупреждение, Росица видимо се успокоила и влязла в стаята си.

Към 17.00 часа, след като дъщеря им излязла от апартамента, жената, въпреки че била употребила лекарства, изпила около 100 гр коняк. Взела от стаята си флакон с лютив спрей и кухненски нож. Отишла в стаята, която обитавал съпруга й и му казала, че ще излиза, след което се приближила до него и започнала да го пръска в лицето. Той инстинктивно опитал да се предпази, като издърпал покривката на леглото и я поставил пред себе си. Докато се опитвал да се предпази, Росица му нанесла удар с кухненския нож в областта на гръдния кош, след което побягнала навън.

По искане на прокуратурата обвиняемата е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Плевен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Иван Господинов
    Отговор
    1 03:23  10.08.17
    Откачена работа. После тия които живеели били самотници и не знам си какви аутсайдери. Нищо подобно това са едни добре починали, релаксирани хора за които домът е наистина крепост.

Напиши коментар:


Публикувай