1 041 2

Криминалисти разбиха бургаска група за ало измами

Престъпниците действали в Ахелой и Айтос

Стефанаки Йоанис

Двама бургазлии са задържани за участие в телефонни измами след съвместна операция на служители на Главната дирекция „Национална полиция“ и Областните дирекции на МВР в Бургас, Шумен и Русе, съобщава сайтът Флагман.

На 19 септември е получен сигнал от жител на Ахелой, че е станал жертва на телефонна измама по схемата „Залавяне на рекетьори“ и са му отнети 2 хил. лв. По случая в РУ - Поморие е образувано досъдебно производство.

Ден по-късно, на 20 септември, жител на Айтос е сигнализирал, че станал жертва на телефонна измама по схемата „оказване на помощ на полицията“. От него са взети 1365 лева и 16 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство в РУ - Айтос.

След координация с ГДНП е направена организация със служителите от ОД на МВР в Бургас, Русе и Шумен за установяване и залавяне на виновните. Операцията е реализирана на 21 септември.

Установено е, че става въпрос за двама криминално проявени мъже от Бургас – С.С. /62 г./ - муле, и К.С. /44 г./ - негов помагач. Те са заловени на изхода на Шумен в посока Русе докато се придвижвали с лека кола. В момента на задържането им, у тях са открити 16-те грама златни накити и парите от измамата в Айтос, както и част от средствата от измамата в Ахелой. Освен това в тях са открити и мобилните телефони, с които са извършени телефонните измами. При последвалите процесуално-следствени дейности е установено, че физическият извършител на измамите е С.С. и парите от измамата е трябвало да бъдат предадени в Русе.

По искане на Районна прокуратура – Айтос на 62-годишният бургазлия е наложена постоянна мярка „задържане под стража“ от Районния съд в Айтос.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Патриот
  Отговор
  1 10:56  30.09.17
  Арестуравите са задържани за 72 часа, след което ще бъдат освободени. Повече никой няма да прочете за тях в медиите. Може да ги чуе по телефона обаче някой ден. Пишете когато осъдят някого, защото само задържането... вече е изтъркан филм.
 • манол
  Отговор
  2 23:11  08.10.17
  Хубаво пишете ,че телефонните измамници са задържани ,има статистика колко милиона са откраднати от бедните пенсионери ,сега е време вече ,и то отдавна да пишете , пък и по телевизията да се изобличат , крадците ,как са осъдени ,за колко време са осъдени ,конфискувано ли е имуществото им ,за кого работят ,кой ги закриля, като ги хване милицията и т.н.за да са спокойни хората , че нещо се прави в тая държава.

Напиши коментар:


Публикувай