1 257 3

Спипаха два тона нелегална ракия

Светослава Ингилизова

Около 2 тона нелегален алкохол в частен гараж в Шумен откриха служители от Митница Варна при съвместни действия с ОД на МВР - Шумен. Това съобщиха от агенцията.

На 20 септември 2017 г., служители от сектор „Оперативен контрол" в отдел „Митническо разузнаване и разследване" /МРР/ и служители от Митническо бюро Шумен към Митница Варна извършват проверка в гаражна клетка в частен имот в града, след получен сигнал от ОД на МВР Шумен.

При проверката митническите служители откриват на мястото лице, което е преливало от пластмасови бидони в туби наливен алкохол с характеристики на ракия по цвят и мирис. В помещението са открити общо около 2 тона етилов алкохол, разпределен в 20 пластмасови бидона с вместимост по 120 литра, без документи за произход и платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.

Нелегалният алкохол е задържан. Взети са проби за лабораторен анализ. След излизане на резултатите от лабораторната експертиза, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Шумен / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • User
  Отговор
  1 14:57  02.10.17
  Всичко цъфнало и вързало, за ракията се 'фанали.
 • Гост
  Отговор
  2 15:10  02.10.17
  Абе 2 тона не е за лична консумация. Това отива по хотелите и ресторантите и там се пласира на дребно. Крайната разлика е че ТИ като клиент не знаеш какво пиеш, а други си делят печалбата.
 • Русенец
  Отговор
  3 15:52  03.10.17
  Поне да бяха написали каква е ракията, сливова, кайсиева или гроздова и дали е качественна. А то така излиза че са хванали някакво съмнително менте, което трови "НЕПОКОРНИЯ" за мафията български народ !

Напиши коментар:


Публикувай