1 635 4

Майката на запаления Иван отказва да топи мъжа си

Според Окръжна прокуратура – Пловдив, семейният скандал в село Отец Кирилово възникнал заради заем от 10 лева

Маргарита Илиева

Майката на Иван Добревски, когото баща му Никола заля с бензин и го запалил, след два месеца мъки момчето умира, а майката отказва да дава показания в съда срещу мъжа си.

Вечерта на фаталния 27 декември 2016-а Величка Добревска разказала пред фелдшерката от Бърза помощ, че мъжът й е подпалил Иван, след като двамата се скарали.

На старта на делото днес обаче тя отказала да бъде разпитвана, няма да внася и граждански иск за обезщетение за смъртта на сина си, предава "Марица".

Според Окръжна прокуратура – Пловдив, семейният скандал в село Отец Кирилово възникнал заради заем от 10 лева, които Иван взел от свой съселянин.

Баща му Никола се ядосал, пил около половин литър ракия и когато Иван се появил, започнал скандал.

След това Никола взел бутилка бензин, полял сина си и драснал клечката.

Майката се втурнала да го спасява, съседи се обадили на телефон 112 и младежът бил откаран в Клиниката по изгаряния към УМБАЛ „Св. Георги”.

Бил обаче с 30% изгаряния, дробовете му били с тежки увреждания от вдишаните пламъци и на 26 февруари тази година починал.

„Когато отидохме на адреса, бащата седеше в двора само повтаряше: „Нищо не съм направил!” Майката ни заведе при обгорения младеж. Беше с рани от огъня по главата, ръцете и тялото до кръста. Беше обаче в съзнание и контактен. Двамата с майка му разказаха, че бащата го полял с бензин, предназначен за някаква резачка, и го запалил”, заяви пред съда фелдшерката Катя Кърчева.

Никола Добревски не се признава за виновен и обяви, че ще даде обяснения на по-късен етап от процеса.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бесен Язовец
  Отговор
  1 21:27  02.10.17
  Ня кол да го набучат тоя б...к

  Коментиран от #2

 • БоянМагесник
  Отговор
  2 02:12  03.10.17

  До коментар #1 от "Бесен Язовец":

  Много грешиш, баща е, дал му е живот-ще му го и вземе. Да не си длъжник не трябва да вземаш от никого или поне от някои псевдо-помощници-реално окупатори, манипулатори и бъдещи суверени на всичко твое.

  Коментиран от #3, #4

 • 3 03:50  03.10.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Идеа Лист
  Отговор
  4 00:45  04.10.17

  До коментар #2 от "БоянМагесник":

  БРАВО! Който е дал живот има парво да го взима с амнистия - беги в ДПС да си предложиш идеята и раздай ножове в Максуда, Столипиново и Орландовци...

Напиши коментар:


Публикувай