926 0

3 г. затвор и 20 000 лева глоба за наркодилър

Светослава Ингилизова

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд призна за виновен и осъди на 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 20 000 лева подсъдимия Спас Т.

Подсъдимият поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие. Заради процедурата наказанието му бе редуцирано с една трета и 51-годишният мъж ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 3 години и 4 месеца при строг режим. Освен глобата от 20 000 лева той трябва да плати и разноските по делото.

На 31 юли 2016 г. при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив Спас Т. разпространил на двама германски туристи дози с марихуана в курорта Златни пясъци.

Към наркоразпространителя туристите били насочени от неустановен по делото човек. Той обяснил на германците, че мъж в инвалидна количка продава марихуана по 30 лева за грам в района на заведението „Малибу“ в курорта.

След като намерили продавача на дрога, той ги отвел до намираща се наблизо пристройка. Спрял в тъмното инвалидната си количка и извадил изпод седалката пакетчетата с марихуана. В момента на покупко-продажбата полицейски служители задържали 51-годишния мъж, срещу когото започнало
досъдебно производство.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

България


Напиши коментар:


Публикувай