906 4

Деца взимали наркотици още от шести клас

Мартин Христов

Ученици са засичани да употребяват наркотици още в шести клас. Това обяви Стефан Бакалов от Отдела за борба с наркотрафика в Агенция "Митници".

Най-често използваната дрога сред българските деца е марихуаната. В момента на пазара на наркотици навлиза нов вид дрога - фентанил. Това е вид заместител на хероина, който е изключително опасен, обяснява Стефан Бакалов:

Фентанилът е вид синтетичен опиоид, който в последните две-три години в Щатите специално е взел няколко хиляди жертви. В момента в Европа е доста масов и за съжаление вече има и няколко случаи на засечена употреба и в България, обясняват от Агенция "Митници".

"Марихуаната е най-често използваната дрога, но зависи от училищата. Има училища, в които се наблюдава употреба и на хероин. Има и училища, в които предимно се употребяват амфетамини. Вече за марихуаната, за съжаление, това явление е толкова масово, че аз лично не мога да се наема да го опиша", съобщават още от там.

В последните месеци на летище София има няколко засечени опита за пренос на кокаин, обяснява още Стефан Бакалов. В повечето случаи наркотикът се пренася транзитно, тъй като у нас пазарът му е малък.

България


Още по темата

 • Учител с ХИВ изнасилвал ученици наред

  Учител с ХИВ изнасилвал ученици наред

  Учител от Мериленд беше обвинен, че е упражнил сексуално насилие над десетки свои ученици, съобщи Си Ен Ен. Карлос Деанджело Бел е работил като ...
  26.10.2017
  8 829
  7

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пазарен Либерализатор
  Отговор
  1 23:09  17.10.17
  Каква сензация само! https://m.fakti.bg/krimi/265631-nov-vid-droga-ubiva-samo-s-edno-vdishvane
 • Т.о.ш.и.б.и.я.н
  Отговор
  2 05:18  18.10.17
  Няма чавдарчета и пионери има деца наркомани и побойници ама нали комунизма бил лошо нещо та сега е по хубаво при демокрацията при англосаксонските ни приятели пфу пфу
 • ВЪЗМУТЕН
  Отговор
  3 08:14  18.10.17
  Г-н Христо как може да си пожелавате деца да посягат към наркотици и да се "разреждат" сами.Вие несте ли родител??Превенцията е нещо много важно. Децата са нашето богатство и трябва да бъдат възпитавани а не "разреждани".Моля помислете преди да се излагате с такива словоизлияния.
 • qqqqq
  Отговор
  4 09:05  27.10.17
  До като, наркотиците са държавен бизнес, няма да изчезнат. Много лесно могат да хванат всички. Хващат един наркоман, хвърлят му един бой докато каже от къде е купил, и така следващия и следващия и най вероятно ще се стигне до хора от правителството.

Напиши коментар:


Публикувай