5 091 5

Разбиха наркобанда в София, петима са арестувани

Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро

Мартин Христов

Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на петима участници в организирана престъпна група за разпространение на различни видове наркотици в София.

Участниците са задържани на 25 октомври т.г. на територията на ж.к. Обеля и Люлин. Операцията е проведена от служители на ГДБОП под наблюдението на Специализираната прокуратура, съобщават от пресслужбата на МВР. Според първоначалните данни групата е действала от началото на тази година.

Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро, а участниците – пласирали дрогата и се отчитали пред него, като всеки от тях изпълнявал и конкретни задачи в групата. При претърсване в дома и автомобила на Н.Д. са намерени и иззети 500 г амфетамини, 360 г марихуана и 6 г кокаин, процесуални действия са извършени на общо 17 адреса и автомобили на участниците, събрани са множество доказателства, в т.ч. свидетелски показания, дадени пред съдия.

По искане на Специализирана прокуратура, на 28 октомври 2017 г. Специализираният наказателен съд е наложил мярка за неотклонение „задържане под стража“ на ръководителя на групата и на един от участниците – Ц.Д. С прокурорски постановления на останалите трима участници в групата са наложени парични гаранции между 500 и 2000 лева.

По-леките им мерки за неотклонение са наложени от обвинението заради съдействие на разследването и пълни самопризнания за извършваните престъпни деяния.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Темида
  Отговор
  1 17:10  30.10.17
  Съда вече ги е пуснал.
 • гост
  Отговор
  2 17:24  30.10.17
  Ще получат много "строгата" присъда:условно!
 • ДоКога
  Отговор
  3 18:18  30.10.17
  "Лидерът й – Н.Д. е осигурявал наркотичните вещества на едро"- от къде го е "осигурявал", няма ли най-сетне да тръгнете нагоре по пирамидата и да стигнете до първопричината на проблема? До кога ще отчитаме дейност с показни акции на кокошкора? До КОГА?
 • Темидец
  Отговор
  4 18:48  30.10.17
  Ама оправдавайте ги ако са си признали,е.а ти правораздаването,да ви п.кая на с.дебната система и на законите.
 • Гост
  Отговор
  5 01:16  31.10.17
  Слаба държава

Напиши коментар:


Публикувай