605 0

Паднаха всички обвиненията срещу кмета на Асеновград

Нямало доказателства за престъпления

Стефанаки Йоанис

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов вече не е разследван за престъпления по служба, научи TrafficNews.bg. Софийска градска прокуратура е прекратила разследването срещу градоначалника, с мотив, че няма достатъчно доказателства за извършени престъпления. Това заяви адвокатът на асеновградския кмет Красимир Алексиев.

Припомняме, че срещу кмета имаше две обвинения - едното е свързано с договор за почистване на дъждоприемни шахти. Другото е за незаконна промяна на ПУП за строителство злоупотреба с влияние, на кооперация в Метошката махала в Асеновград, който е паметник на културата. И двете разследвания бяха за злоупотреби в изключително големи размери.

През май месец тази година Апелативният съд остави на длъжност кмета на Асеновград Емил Караиванов и главния архитект Константин Атанасов, след като потвърди решението на първоинстанционния съд. Според тричленния състав на апелативните магистрати няма доказателства, че двамата обвиняеми са упражнявали натиск на свидетелите, нито има предпоставки да окажат такъв.

След това разследването е било прехвърлено в Софийска градска прокуратура. Оттам са прекратили разследването, тъй като е нямало доказателства, че кметът е извършил въпросните престъпления. Под решението са се подписали двама прокурори, на които е било зачислено разследването.

Обвиненията срещу Вакрил Запрянов, който е собственик на фирмата „Запрянови – 03”, също са били снети. Той бе обвинен, че е допуснал разрушаването на сграда, която била паметник на културата е Метошката махала.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай