12 192 44

Мъж преби жена в пловдивски хипермаркет, не му дала път

Побойникът отнесе само 1000 лв. глоба

Мартин Христов

Пловдивчанин отърва затвора с 1000 лева глоба, след като удари с юмрук жена в хипермаркет. Причината за яда на побойника бил фактът, че пазаруващата и нейната свекърва вървели бавно край щандовете и му преградили пътя.

Скандалът са разразил на 15 януари т.г., а осъдителната присъда на пловдивския съд е от 31 октомври, когато побойникът се е признал за виновен и е изказал съжаления за стореното.

Мъжът и неговата съпруга, както и набитата жена и нейната свекърва пазарували в хипермаркет на бул. „Пещерско шосе” в Пловдив. В магазина имало много клиенти и алеите между щандовете били препълнени с хора. Двете жени вървели бавно покрай плодовете и зеленчуците, като разглеждали стоките.

След като се спрели да обсъдят какво да купят, чули зад гърба си думите: „Тук не се стои, дръпнете се”. По-младата дръпнала настрани свекърва си, но казала на мъжа, че всеки има право да стои в магазина където му е удобно. Думите й провокирали порция обиди, а малко по-късно мъжът я намерил между рафтовете, хванал я за косата и я навел силно към пода.

Тогава жената усетила как нещо изпукало във врата й. Минути по-късно получила и юмрук в лицето. Биячът спокойно платил на касата и си излязъл, въпреки опитите да бъде задържан от охраната на супера.

Съдът го освободил от наказателна отговорност, като приложил чл.78А и го глобил с 1000 лева. Поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки, преценили магистратите.

Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.

Пловдив / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • чичо (гост)
  Отговор
  1 12:00  07.11.17
  Наистина! Не сме нито хора, нито държава имаме!!! Може ли идиот някакъв да се прави на бабаит по подобен просташки начин?!? Може ли съпругата му да приеме това нормално?!? Може ли нормален съд да му позволи това да се размина с 1000 лв. глоба, вместо да го прибере в кауша заради наглото му хулиганство?!? Би си признал вината!!! Ми то оставаше и да не признае! Той ,изродът, го направил пред 100 човека - признал си бил вината!!!! Наистина- не сме хора, не сме и държава!!!

  Коментиран от #7

 • gogo (гост)
  Отговор
  2 12:05  07.11.17
  НЯМА ТАКАВА ПРОСТА ДЪРЖАВА. НЯМА. ХУЛИГАНСКА ПРОЯВА НА ОБЩРЕСТВЕНО МЯСТО, БОИ И ДЕМОНСТРАЦИЯ И ХИЛЯДА ЛЕВА ГЛОБА, ОБЕСЕТЕ ТЪПИЯ СЪДИЯ, ВЗЕЛ ЯВНО ТЛЪСТ ПОДКУП. НЕКА НАПРАВЯТ СЪЩОТО С НЕГО И МАЙКА МУ.
 • Един (гост)
  Отговор
  3 12:06  07.11.17
  Само не разбрах защо са били нужни почти 10 месеца за да си признае вината и да бъде осъден.
 • Ghost (гост)
  Отговор
  4 12:16  07.11.17
  Ама пък можем да се похвалим с бързо правосъдие - само 10 месеца до произнасяне на съда!
  И това при положение, че си е признал и адвокатът му не е оспорвал.

  В нормална държава (например в англосаксонския свят) ще бъде изправен пред съдия още на следващия ден!
 • юрист (гост)
  Отговор
  5 12:19  07.11.17
  Това е някакъв изрод и 100% НЕ Е българин- иначе, ако беше етнически българин, медиите биха написали трите му имена, адресът му в Пловдив, адресите на родителите му/ ако са живи/ и щеше да има интервю със съседите му дали го познават като агресивен човек! При положение, че лицето има ОСЪДИТЕЛНА ПРИСЪДА, няма никакви законови пречки да му изпишете трите имена- да видим дали те не са арабски, дали не са имена на меринджеи и дали изобщо това лице не е натурализиран български гражданин, който не е от българската народност! ДАЙТЕ ИМЕНАТА НА “МЪЖА“, КОГОТО ВИЗИРАТЕ В СТАТИЯТА СИ! СТИГА ВЕЧЕ АВТОЦЕНЗУРА! ИНАЧЕ ДИСКРИМИНИРАТЕ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС СПРЯМО ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО СА БГ. ГРАЖДАНИ, НО НЕ СА ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС!
 • юрист (гост)
  Отговор
  6 12:24  07.11.17
  На всички български коментатори трябва да стане известен фактът, че в Пловдив живеят и големи турски, арменски, еврейски и цигански общности! И всички те са ПЛОВДИВЧАНИ! Има и много турски граждани, които учат в ПУ и другите вузове в Пловдив, има и араби, които пак са студенти в тези вузове. Та- издирете името на осъденото лице и го публикувайте, защото това поведение върло ми мирише на изповядване на консервативен ислям от престъпника!
 • юрист (гост)
  Отговор
  7 12:29  07.11.17

  До коментар #1 от "чичо":

  Преди да приписвате на всички българи такова поведение като на престъпника, прочетете предходните ми коментари- има мноооого над какво да се замислите! МЪЖЪТ МОЖЕ ДА Е АРАБИН ИЛИ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН, И ПАК ДА Е ПЛОВДИВЧАНИН- ПОНЕЖЕ ИМА АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ В ПЛОВДИВ! ТОГАВА ПАК ЛИ ЩЕ ГО КОРИТЕ, ИЛИ ЩЕ КАЖЕТЕ- АМИ РЕЛИГИЯТА ИМ Е ТАКАВА И ЩЕ ГО ИЗВИНИТЕ ЗА ПОВЕДЕНИЕТО МУ?
 • Филибе (гост)
  Отговор
  8 12:32  07.11.17
  Не вярвайте на подобни писания без да сте сигерни във фактите.

  Коментиран от #9

 • 9 12:35  07.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • bate rambo (гост)
  Отговор
  10 12:45  07.11.17
  ами ако съм на мястото на мъжа и кво ще стане?Отвличане,една седмица бой,рязане на уши,пръсти,после го слагам да седне на една тенджера в която има плъх,нагрявам тенджерата до червено и плъха ще си направи път през анала му и ще излезне през устата.Това е правосъдие!
 • Гост (гост)
  Отговор
  11 13:34  07.11.17

  До коментар #9 от "юрист":

  Ти земи си пии хапчетата, че напоследък си много зле. Адвокат, каратист, лекар, военен, българска жена.
 • Истината (гост)
  Отговор
  12 13:44  07.11.17
  Това ли оправдава поведението на олигофрена - "Поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки"? Утре някой ще си хареса жена, ще я изнасили на мегдана и после "поведението на мъжа било заради ниска сексуална култура и слаби волеви задръжки". След такава смешна глоба, която сигурен съм няма и да плати, утре този примат ще убие човек, защото ще е уверен, че пак ще го пуснат с оправданието "поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки"...
 • аЗффдддддддфф (гост)
  Отговор
  13 14:11  07.11.17
  И помнете: СЪДИИ П....СТИ ИМА НЕ САМО ВЪВ ФУТБОЛА, А ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН БЪЛГАРСКИ СЪД!!ЮРИДИЧЕСКИ ГЕЙОВЕ!!
 • ХАХА (гост)
  Отговор
  14 14:32  07.11.17
  СЪПРУГАТА НА ПРИМАТА Е ОЩЕ ПО-ПРИМИТИВНА И НАЙ-ВЕРОЯТНО Е БИЛА ГОРДА И ЩАСТЛИВА СЪС СВОЯ КАВАЛ. БЪЛГАРСКАТА ЖЕНА ХАРЕСВА ТАКИВА МЪЖЕ.
 • Mutlek (гост)
  Отговор
  15 15:23  07.11.17
  Да би мирно стояло,не би чудо видяло.
  Мълчнието е злато.
  Каквото повикало такова се обадило.
  Убий глупака с мълчание!
  Жени......!!!!?

  Коментиран от #17

 • юрист (гост)
  Отговор
  16 15:50  07.11.17
  “...Публикувано във факти.бг: БЪЛГАРСКАТА ЖЕНА ХАРЕСВА ТАКИВА МЪЖЕ...“ Така ли? Нима? А КАКВО ДА КАЖЕМ ЗА МЪЖЕТЕ- ЧУЖДЕНЦИ ОТ ТУРЦИЯ И АРАБСКИЯТ СВЯТ, КОИТО ПРЕБИВАВАТ В БЪЛГАРИЯ И СА КОНСЕРВАТИВНИ МЮСЛИМИ? Постъпката на примата от статията издава точно такова незачитане на жената и Е ХАРАКТЕРНО ЗА КОНСЕРВАТИВНИЯТ ИСЛЯМ! Българският народ има куп поговорки за жената и за факта, че българската жена се ползва С УВАЖЕНИЕТО НА МЪЖА в семейството- напр. „ Който бие жена си, бие ангела си“! Ха сега ми посочи САМО ЕДНА арабска или турска поговорка в същия смисъл,а ? НЯМА ТАКИВА, ЗАЩОТО ИСЛЯМА ВИ УЧИ, ЧЕ ЖЕНАТА НЕ Е ЧОВЕК, а просто инкубатор за деца! А понеже веднага разбрах модела на поведение на престъпника, и че той НЕ Е нито от българският етнос, нито изразява модела на поведение на един българин към ЧУЖДИТЕ ЖЕНИ, и просто улучих етноса или народността на престъпника, веднага всички турчета, циганета и мюслими се вдигнахте в негова защита, като започнахте да КЛЕВЕТИТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЖЕНИ, при положение, ЧЕ ПРЕСТЪПНИКА Е НАСИЛНИКА- ПОБОЙНИК, А НЕ ПОСТРАДАЛАТА ЖЕНА- ЖЕРТВАТА НА ПОБОЙНИКА! Само това е достатъчно , за да ми каже какви сте и кои сте!
 • юрист (гост)
  Отговор
  17 15:56  07.11.17

  До коментар #15 от "Mutlek":

  В МАГАЗИН, СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКО ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ, КОЕТО Е РЕГИСТРИРАНО В БЪЛГАРИЯ, ВАЖАТ БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТСКИ ЗАКОНИ! ПОСТРАДАЛАТА ЖЕНА Е В ПРАВОТО СИ ДА КАЗВА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ЗАКОН, КОЙТО ДА ЗАДЪЛЖАВА ЖЕНИТЕ ДА СТОЯТ НА ЕДНО ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНО МЯСТО В ЕДИН МАГАЗИН, ДОКАТО МЪЖЕТЕ- КУПУВАЧИ В СЪЩИЯТ МАГАЗИН ИМАТ ПРАВО ДА СЕ РАЗХОЖДАТ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЦЕЛИЯ МАГАЗИН! ОБРАТНОТО БИ БИЛО ПРЯКА ДИСКРИМИНАЦИЯ И Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СЪГЛАСНО БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТСКИ ЗАКОНИ! ИЛИ ЧУЖДЕНЦИТЕ ЩЕ СПАЗВАТЕ БЪЛГАРСКИТЕ СВЕТСКИ ЗАКОНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА Р. БЪЛГАРИЯ, ИЛИ ЩЕ БЪДЕТЕ СЪДЕНИ , ЩЕ СИ ИЗТЪРПИТЕ НАКАЗАНИЕТО И ЩЕ СЕ ПРЪЖДОСАТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ! Малко ли проблеми си имамте тук, та и вие да ни виснете на главите и да ни създавате изкуствени проблеми като равенство на мъжете и жените пред закона, които българската държава е решила отдавна чрез своите СВЕТСКИ закони - т.е. чрез законодателството си!

  Коментиран от #43, #44

 • Дионтей (гост)
  Отговор
  18 16:04  07.11.17
  Е.ати селяка и съда му прави евала с 1000лв почерпка. Това е кривосъдие!
 • БАЙ ОЙ (гост)
  Отговор
  19 16:18  07.11.17
  Eвала! Бий овцътъ да те уважават
 • Грую (гост)
  Отговор
  20 16:37  07.11.17
  Какъв съд? Те са го казали хората "Бой и е..н връщане нямат"!
 • Темида (гост)
  Отговор
  21 17:38  07.11.17
  "отърва затвора с 1000 лева глоба" Дано изчезнем като нация/народ!
 • Пепи (гост)
  Отговор
  22 17:49  07.11.17
  В интерес на истината има доста големи дразнители.Ти седиш и гледаш какво да си избереш,той се намърдва най отпреде.Много правилно е набил.Някой хора просто не знаят че има други хора освен тях.И аз съм стигал до такава ситуация.Просто преместих една жена надясно.
 • Lyd1q (гост)
  Отговор
  23 18:34  07.11.17
  Интересно както ме ''хапе главата'' ако случайно т'ва стане пред мене,дали нема да го метна на някой щанд.Камоли ако това е гадже или жена ми...а ако е майка, не го виждам тоя
 • Спиро (гост)
  Отговор
  24 20:09  07.11.17
  Много ме изненадва преценката на магистратите... "поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки".
  Има ли по-идиотско обяснение, и зад тази формулировка не съзират ли собствената си вина?
  Така ще е, докато дела като това се точат по десет месеца а накрая вместо да снесат яйце, направо са се о...рали. С извинение.
  Такива ама моментално да заминават в панделата за година или 9 месеца обществено полезен труд.
  Да му се впише " осъждан" в свидетелството за съдимост и да му разлепят снимката с три имена из хипермаркетите за назидание.
 • реалист (гост)
  Отговор
  25 21:23  07.11.17
  Не бих прибегнал до физическа разправа, но да застанеш на пътя на някого, да ти намекнат, че пречиш и ти да заявиш, че ще стоиш, където си искаш, ми се струва доста, меко казано, селяндурско и неуважително!

  Коментиран от #26

 • моя страна моя България (гост)
  Отговор
  26 22:08  07.11.17

  До коментар #25 от "реалист":

  Прав си! Аз по принцип избягвам да коментирам ситуация която не съм видял лично в момента или пък достатъчно ясно на запис, но искам да напомня на всички че монетата има две страни. Не се знае какво точно е станало и какви реплики са били разменени, това дето го пише в статията съм сигурен че е съкратения и редактиран вариант.
  П.П. За държава дето постоянно се чуди по какъв начин да обере собствените си граждани 1000лв глоба хич не са малко. Бъдете сигурни, че на никой съдия не му пука за обвиняемия или потърпевшия(освен ако не си е платил разбира се), а само гледат да издадат приемлива присъда. Не се спомена нищо за медицинско или телесна повреда тъй че лично на мене ми се струва че не е станало нещо кой знае какво, особено предвид оповестената оскъдна и вероятно натъкмена информация за случилото се.
 • Иван (гост)
  Отговор
  27 22:45  07.11.17
  И да не мислите, че тия 1000 лв са за пострадалата. Те са за съда. Съдът ползва страданието на хората, за да глобява и прибира глобите. Мародери!
 • krass68 (гост)
  Отговор
  28 22:46  07.11.17
  " Поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки, преценили магистратите".
  Ако беше пребил магистратите, пак ли щеше да важи?
 • ДаЕбаДържавата (гост)
  Отговор
  29 00:23  08.11.17
  "Поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки, преценили магистратите."

  По-идиотско оправдание, "преценка", или каквото там го наречете не бях чувал.
 • Японеца (гост)
  Отговор
  30 01:42  08.11.17
  Потърпевшата вади чекия, ножка, сатърче и право у гръкляну!
  Без да се бави повтаря няколко пъти в очите, бузите и демонстрира психически амок, загуба на памет или състояние на афект.
 • Националист (гост)
  Отговор
  31 07:46  08.11.17
  Никой ли не си задава въпроса : А дали е нормално две "шматки" да застанат на средата на пътеката и да си бърборят и да пречат на нормалното движение в магазина ?
  Сигурен съм че, на повечето от Вас Ви се е случвало да се "гънете" опитвайки се да минете покрай подобни "кухи лейки" !!!

  Коментиран от #32, #34

 • Джон Смит (потребител)
  Отговор
  32 08:41  08.11.17

  До коментар #31 от "Националист":

  Да редовно ми се случва, особенно когато има някакви промоции и лелките, ровят в промоциите, все едно злато са намерили! НО ги заобикалям!
 • Антитерорист (гост)
  Отговор
  33 08:55  08.11.17
  Обикновено ходя на около 5 метра зад съпругата ми в магазините и този "бияч" ако беше налетял недай си Боже на нея тогава да видите моята абсолютна незаинтересованост към "правната култура" и абсолютната липса на волеви и физически задръжки...Бой до загуба на физиологическите му задръжки.Щях да се намеся по същия начин и в този случай ако съм бил там нищо,че жената ми е непозната!
 • ДДДДДД (гост)
  Отговор
  34 10:22  08.11.17

  До коментар #31 от "Националист":

  Дори и така да е това не ти дава право да биеш хората. Този поне да му бяха сложили глоба 10к или 20. Какви са тея смешни 1000 лв. Дори и да си е признал какво от това. Разминава му се затвора ама поне да го бяха одрусали стабилно да знае за следващият път.

  Коментиран от #39

 • неюрисг (гост)
  Отговор
  35 12:03  08.11.17
  с такива смешни наказания правната култура на населението няма да се повиши
 • гост (гост)
  Отговор
  36 12:36  08.11.17
  Поредния за психиатрия,прекалил с протеина и анаболите- такъв не 1000 лв,а труд на кариерата 1 година - нали е много як и избухлив -после няма да е!
 • гост (гост)
  Отговор
  37 12:40  08.11.17
  Измежду роднините на тия жени сега да има някои куражлии и да го издебнат и да му хвърлят едно одеяло !
 • Националист (гост)
  Отговор
  38 13:41  08.11.17
  Знам Ви , виждам Ви колко сте силни и отворени мъжкари - биячи тук в коментарите.
  Също съм виждал такива "писари" и пред себе си - скачате само на екран : Обаче когато срещу Вас застане някой като Мен - 2 метра и 150 кг. здравеняк бързо сменяте виждавията си !
  Пожелавам много успехи на Всички 😂 !!!

  Коментиран от #40

 • Националист (гост)
  Отговор
  39 13:45  08.11.17

  До коментар #34 от "ДДДДДД":

  А Ти от къде си сигурен че, мацката не си Го е изпросила ???
 • Пръцко (гост)
  Отговор
  40 14:27  08.11.17

  До коментар #38 от "Националист":

  А ти с твоите 2 м. и 150 кг. телешко ходи изпъквай в джунглата или на къра!
  Нормално е разумен човек да не влиза в единоборство с разгонено добиче, див нерез, рошава горила или друга подобна твар, случайно изпречила се на пътя му.
 • Попрочел нещо (гост)
  Отговор
  41 15:28  08.11.17
  Като чета коментарите дотук, оставам с впечатлението, че правната култура, не само на този бияч на жени е доста ниска....За сведение- прословутият член 78А от НК е приложен съвсем правилно от съда, там ясно е написано кога и при какви условия се прави това, т.е. съдът няма друга възможност, дори и да е искал да наложи по-тежко наказание! Защо това е така, питайте ''умниците" в парламента, гласували този текст в кодекса. Та въпросният скот е имал късмет, че жената няма телесна повреда и се разминал само с административно наказание- глоба 1000лв. Условие затова е и да има чисто съдебно минало, което той явно изпълнява...та така...
 • Патриот (гост)
  Отговор
  42 22:08  08.11.17
  Пък после като кажат, че 80% са дебили не обиждаме. Ето един типичен пример.
 • Mutlek (гост)
  Отговор
  43 17:25  09.11.17

  До коментар #17 от "юрист":

  В България истински закони иначин няма.Аз съм жена и като следя пресата и другите медии съм убедена,че в такива ситуации е по добре да убиеш глупака с мълчание за да не си навлечеш нечий гняв,както е станало!
  Аз съм мъж и бих постъпил по същия начин за да избегна всички негативи които биха последвали!
 • женомразец (гост)
  Отговор
  44 21:18  10.03.18

  До коментар #17 от "юрист":

  Брей, че голяма работа си била ти! С тази извратена феминизация жените вече си мислят, че са хванали Господа за шлифера. И, толкоз много мъже лигльовци-женозащитници.....не е за вярване. Явно е, че жените вече не си знаете мястото, и някой като този мъж трябва по често да ви го показва. И не е задължително да е циганин или брадат "бежанец" за да раздава мъжко правосъдие. Защото, женската наглост и безобразия продължават ли продължават! Че и се хвали тая феми-пасмина, че можела да мачка мъжете както си иска в името на равнопоставянето! 1 000 лв. глоба била малко, за дето мъжът е защитил мъжкия си авторитет?!? Е, как да не мразиш и да не пребиваш тази женска сган? Мъжът е постъпил много глупаво. Дали ти си юристка или комбайнерка не знам, и не ме интересува, но ако тази пачавра беше се изгаврила така с мен, ни юристка като теб, нито мъжките бабаити щяха да я спасят. И не, нямаше да я бия на показ. Това е много глупаво, но щях да я запомня по физиономия. Ще я проследя и ще изчакам удобен момент за да си получи заслуженото. Ще получи едно женско равноправие, че няма да може да го носи. Едва ли ще помисли да се звери друг път на мъж, и да се гаври с мъжкия облик, размахвайки феми-законите, които насърчават женските безобразия.

Напиши коментар:


Публикувай