1 400 4

МВР търси обирджиите на банкомата

Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни

Все още не са заловени тримата издирвани във връзка с обира. Те не са напуснали страната.

Това заяви директорът на Националната полиция Христо Терзийски. Той коментира в "Неделя 150" въпроса за издирваната банда за обири на банкомати.

Практиката да бъдат взривявани банкомати стартира преди няколко години. Първите случаи са в Холандия, после - в Германия и Франция. Имаме статистически данни, че се увеличават и в Европа.

Имаме 18 посегателства на банкомати и 6 от тях са успешни. Преди няколко години бяха цялостно изтръгвани от основите на конструкцията. Дадохме съответните предписания и вече са с вградени лостове, които се вкопават в земята.

Но тенденцията с взривяването е от няколко години насам, добави Терзийски. В началото на октомври бяха дадени предписания за противодействие, но говорим за различни притежатели. Един от начините за предпазване е омастиляване на банкнотите при взрив. Даваме ежегодно на банките предписания за тяхното имущество.

При последния случай камерите са били на достъпно място за престъпниците и са били отклонени.

От десетина години се говори за телефонни измами, посочи Христо Терзийски. В последната година благодарение на медиите наистина застанаха във фокуса на общественото внимание. Трябва да говорим всеки ден за тях, защото потърпевши са нашите родители.

Сформирахме специални звена за противодействие на телефонните измами. Даваме сериозен медиен отзвук. Резултатите тази година са добри - имаме доста неутрализирани групи, допълни комисар Терзийски.

България
Поставете оценка:
Оценка 0 от 0 гласа.

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Будалата
  Отговор
  1 15:20  12.11.17
  Ало МВР то не хабете гориво и човешки ресурс. Те сами ще се предадат . Бойко ще звънне на който трябва и те с адвокатите още утре ще са се предали. Спокойно.
 • гоги
  Отговор
  2 16:54  12.11.17
  И още по успешни ще стават взривовете с банкомати
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  3 23:20  14.11.17
  оставете ги момчетата да си харчат парите
 • 999
  Отговор
  4 00:02  15.11.17
  Че по големи обирджии от банките имали.

Напиши коментар:


Публикувай