936 1

Кметът на Карлово с глоба за дере, превърнато в бунище

Емил Кабаиванов ще трябва да плати 3000 лева

Снимка: Марица
Снимка: Марица
Константин Карагьозов

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов ще трябва да плати глоба от 3000 лв. за натрупано огромно сметище в дерето край тамошната циганска махала, научи "Марица".

Проверката на коритата на реките и деретата в района е извършена на 3 май т. г. от служители на РИОСВ след издадена заповед на министъра на околната среда и водите речните корита да бъдат почистени. След като нерегламентираното сметище било намерено, на Емил Кабаиванов бил написан акт, защото поддържането на коритата в добро състояние е задължение на съответните кметове.

Кметът обжалвал решението и пред Карловския районен съд били изтъкнати аргументите, че в района били извършвани многократни проверки, били поставяни табели, забраняващи изхвърлянето на отпадъци, както и контейнери за смет, дерето било почиствано и в рамките на обществената инициатива „Да изчистим България“, но всичко това не дало резултат.

Съдът обаче намира, че взетите от Кабаиванов мерки са недостатъчни, и потвърждава глобата. Решението подлежи на обжалване пред Административния съд в Пловдив.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Патриот
    Отговор
    1 21:24  13.11.17
    А какви правомощия има кмета да глоби извхъврлящите боклуци? Знаем ги много добре кои са - гладни, безпризорни, тези, на които държавата дава на готово всичко онова за което нормалните българи работим. Не може току-така да се създава дискомформ на циганското население. За това трябва да е наказан кмета. Явно не е от ГЕРБ и му се търси цаката.

Напиши коментар:


Публикувай