1 039 0

Задържаха 1,7 милиона пиратки на границата

Водач на микробус се е опитал да прекара нелегално стоката през "Дунав мост" 1

Константин Карагьозов

Митнически служители в Русе задържаха голямо количество пиротехнически изделия, пренасяни нелегално от България за Румъния през ГКПП-Дунав мост 1. Открити са 322 кашона, пълни с 1 672 170 броя пиратки и други пиротехнически изделия.

Пратката пътувала в микробус, който опитал да напусне страната на 17 ноември 2017 г. (петък) в ранните часове на деня. Недекларираната стока е била укрита зад тапа от празни кашони от хранителни продукти. „Възглавници" от празни кашони са били обособени и отстрани на взривоопасния товар. По първоначални изчисления стойността на пратката е за над 89 000 лева. Тя подлежи на специален режим на съхранение и транспортиране, определен със Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

По случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът на микробуса е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. Иззетите пиротехнически изделия са предадени за съхранение в специализиран склад на МВР. За случая са уведомени и компетентните органи от МВР.

България


Още по темата

 • С румънци охраняваме Дунав мост

  С румънци охраняваме Дунав мост

  На самата граница между България и Румъния, на Дунав мост се осъществи първата размяна на служители от пътните полиции на двете съседни ...
  23.12.2017
  741
  0

Напиши коментар:


Публикувай