1 223 0

Внесоха обвинителния акт срещу Антон Генов

Бившият футболен рефер източвал държавни ресурси за лични облаги като директор в ОДБХ

Константин Карагьозов

Прокуратурата внесе в Софийския градски съд обвинителния акт срещу директора на Областната дирекция по безопасност на храните - София (ОДБХ-София) и бивш международен футболен съдия Антон Генов, предаде БНР. Той е обвинен за престъпление по служба и принуда.

През юли при повдигане на обвиненията на Генов от прокуратурата разказаха, че без да има такива правомощия, пращал свои подчинени на проверки във фирми, които изкупували от заведения за обществено хранене отработена мазнина, за да го ползват за производство на биогориво. Според държавното обвинение по това време синът му работел в същия бизнес, и така – възползвайки се от служебното си положение, Генов удрял по неговите конкуренти.

Второто му обвинение отново е свързано с изкупуване на мазнина. Миналия ноември Антон Генов направил опит да принуди управител на фирма с чуждестранен собственик да не развива дейност на територията на София.

Антон Генов, който отрича да извършил престъпление, е на свобода срещу 5000 лева. Предстои със системата за случайно разпределение на Софийския градски съд да бъде изтеглено името на съдия, който ще гледа делото срещу него.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай