2 043 3

Антон Генов се раздели с директорския си пост

Бившият футболен рефер източвал държавни ресурси за лични облаги

Константин Карагьозов

Антон Генов е отстранен от длъжност като директор на Областната дирекция по безопасност на храните в София в рамките на образувано от БАБХ дисциплинарно производство.

"Ако не се бе случило това, прокуратурата имаше готовност да поиска отстраняването му от длъжност", каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

"Срещу него е повдигнато обвинение за престъпление по служба и принуда, потвърди тя.

"При престъпленията по служба се касае за изпращане на целенасочени и абсолютно незаконни проверки, които да извършват служителите на Областна дирекция за безопасност на храните в София в складове, където се съхранява обработена мазнина", заяви Арнаудова.

Според прокуратурата бившият футболен рефер е действал целенасочено с ресурсите на държавната агенция в изгода на фирмата, в която работи неговият син.

Антон Генов е с мярка за неотклонение „Гаранция в пари в размер на 5 000 лв.“. Наложена му е и забрана за напускане пределите на страната. Разследването продължава.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • рачо
  Отговор
  1 12:14  18.07.17
  Антоне, този Стефанов ти видя сметката Да беше питал повече за него Колко изгоряха, ама ти пък да излезеш толкова глупав и да му се вържеш на параноята.
 • ЛТФ
  Отговор
  2 12:22  18.07.17
  Тази фирма Уон където работеше сина му никой не иска работи с тях Само по принуда Е.ати нещастниците Сега ги отрежете Аз си работя с холандците Немат грешка
 • Николов
  Отговор
  3 11:48  21.07.17
  За набеждаване и те гонят! Правова държава е туй! Що да се трепе чиновника да си върши работата, като само някой да изреве от него и го изгонят.

Напиши коментар:


Публикувай