1 333 1

Задържаният братовчед на убитата Дамла не обжалва ареста си

Мария Атанасова

25-годишният Мехмед Хасан, който бе задържан и обвинен за убийството на 8-годишната Дамла в Момчилград, не е обжалвал мярката си за неотклонение.

Постоянният арест му бе наложен от Окръжния съд в Кърджали, след като Хасан направи пълни самопризнания.

Младият мъж отказал да излезе от килията, защото в следствения арест се чувствал на безопасно място, предаде 24rodopi.com.

Тялото на първокласничката Дамла бе намерено на 17 декември около 7.30 ч. в семейното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се връщала от нощна смяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в апартамента, тъй като баща й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била заминала в Турция при болни близки.

Няколко дни по-късно за жестокото убийство бе задържан Мехмед, а гневни момчилградчани поискаха да го линчуват.

Възможно е срокът на досъдебното производство да бъде продължен с още 2 месеца.

„Срокът е двумесечен. Но тъй като има дела от по-сложен характер, законът позволява удължаването на срока на предварителното разследване с по 2 месеца, докато се събере достатъчно доказателствен материал и бъдат приключени всички процесуални действия, за да може делото да влезе в съда. Не е изключено да поискаме удължаване“, коментира зам.-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева.

В момента се проверяват самопризнанията на 25-годишния мъж, провеждат се очни ставки. Готова е една от ДНК-експертизите, както и дактилоскопична експертиза. Именно заради пръстовите отпечатъци по тиксото, с което бе обвита главата на Дамла Мехмед бе арестуван като заподозрян за убийството.

Кърджали / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • стоян
    Отговор
    1 17:59  04.01.18
    Този дявол трябва жив да го изгорят

Напиши коментар:


Публикувай