4 393 4

Телата на убитите в Нови Искър – шести ден в моргата

Близките нямат информация от аутопсията, търсят адвокати

Венцислав Михайлов

Шест дни след масовото убийство в Нови Искър телата на убитите все още са в моргата и роднините нямат възможност да ги погребат. Те нямат и никаква информация за аутопсиите. Близките дори са се свързали с адвокати, които да им помогнат, пише в. "24 часа".

"Не само че не мога да погреба детето си, но и нямам никаква информация. Ето, гледах брифинга на разследващите и там казаха, че са готови балистичните и съдебномедицинските експертизи, а мен никой не ме е информирал", каза пред изданието Стефка, майка на убития Боби.

Близките на Кети, Неделчо, Нанси, Георги и Еленка също не са получили телата им. Те дори са се свързали с адвокат. Той ще се запознае с казуса в понеделник.

Процедурата по получаването на тялото при убийство става след прокурорско разпореждане, каквото в случая още няма. Дори впоследствие прокуратурата да поиска тройна, петорна или дори десеторна експертиза, тя се прави на база на заключенията от аутопсията. Затова е необяснимо защо толкова дълго време никой не е потърсил близките, за да си вземат телата.

За шесторното убийство не е искана нова аутопсия, казаха от прокуратурата. Оттам добавиха, че вероятно скоро ще върнат телата.

Продължава и мащабното издирване на 56-годишния рецидивист Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Вчера бяха претърсени нови адреси в София, но без резултат. Луково продължава да бъде блокирано, след като стана ясно, че Росен е бил последно във вилата си в селото.

Искърското дефиле остава под полицейска блокада, като в издирването участват полицаи, военни и спецчасти.

Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ощърбий
  Отговор
  1 10:32  07.01.18
  Нормално е да са у моргата, на градскио площад ли да ги турнат?
 • Измекяри!
  Отговор
  2 11:30  07.01.18
  Тоталната липса на емпатия и уважение към скръбта на роднините е характерна черта на заптиетата. МВР, НСО и останалите нркадърни мижитурки трайкат в очакване Старшинката да им каже какво да правят и какво да говорят... А на Него не му се развалят отношенията с шиптърите за 6 трупа...
 • Бако
  Отговор
  3 15:59  07.01.18
  Нема такава държава....прост народ слаба държава ....само оръжието и гражданска война ,Смерч и тогава всичко В полза на народа !!!
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  4 02:53  09.01.18
  НЕ Е ЧИСТА РАБОТАТА !

Напиши коментар:


Публикувай