2 696 3

12 години затвор за овчаря, заклал жена си

Трагедията се случи миналата година в смолянското село Турян

Константин Карагьозов

12 години "лишаване от свобода" получи днес 63-годишният Петър Русев, убил през март 2017 г. приятелката си Милена Стефанова в смолянското село Турян. Овчарят е осъден да заплати и 100 хил. лв. обезщетение на роднините на убитата.

Наказанието му бе намалено с една трета от 18 на 12 години, тъй като делото се води по съкратена процедура и обвиняемият призна вината си.

Кървавата трагедия потресе Турян през пролетта на миналата година. Русев закла по особено жесток начин 51-годишната жена, която от няколко години живеела в селото, според негови обяснения - защото му изневерявала. Под влияние на алкохола, мъжът се нахвърлил с нож върху жената. Милена издъхнала след осем прободни рани по тялото.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ДОБРЕ ЧЕ СМЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ
  Отговор
  1 08:46  18.01.18
  А то преди, кво беше. Икукуригвахме. Купувахме видео и касети да гледаме КРИМИ. Сега кеф ти резня, кеф ти стрелба, кеф ти мляне до издъхване, ко му плащаш ? Нито видео, или касети а и ток не арчиш. Красота. САМО БАТ БОЙКО ДА Е ЖИВ А ДОМУСЧИЕВ ДА МУ ВЪРТИ ИНСТИЦИИТЕ. Другото е само КРИМИ, нема време за политика.
 • ЗАЩО ще я убива ?
  Отговор
  2 08:49  18.01.18
  Както ДОШЛА тъй и може да си иде. Тя е на равно човек. Тя има равни права.
 • впечатлен
  Отговор
  3 09:04  19.01.18
  12 години за убийство по особено мъчителен начин! Много евтин е животът на хората в България. Бил си признал! Ами тогава всички овчари ще вземат да убият жените си, да си признаят и колко са 12 години на топло и ядене в затвора, без сметки, без разноски, е, малко компания, ама и тя като тях! Вместо да се мъчат да пасат добитъка! Е такива новини засилват желанието ти да не си на тази територия!

Напиши коментар:


Публикувай