2 781 3

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет

Пореден скандал във висшето учебно заведение в София

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет
Снимка: МВР
Константин Карагьозов

ГДБОП и ДАНС нахлуха в Медицинския университет в София. Причината била сигнал за корупционни схеми с приема на чуждестранни студенти.

По непотвърдена информация полицията е запечатала кабинетите на ръководители и административни служители в университета, предава "Дарик". В акцията ще бъдат проверявани студенти, преподаватели и служители на университета.

Това е поредният скандал в Медицинския университет. Бившият му ректор проф. Ваньо Митев в момента е подсъдим заради неизгодни сделки и безстопанственост. Според обвинението Митев е сключвал сделка с адвокати, въпреки че в МУ имало налични юрисконсулти.

В друго обвинение пък е установено, че около 150 студенти от други страни са постъпили в университета, без положен изпит.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Истината винаги боли
  Отговор
  1 18:43  19.01.18
  Продажно племе,единственият начин за управия,са законите на Кан Крум.Само рязането на ръце и други крайници,ще върне реда и закона в България!!!
 • Yom
  Отговор
  2 19:21  19.01.18
  Ами нека. Да влязат и във ФОЗ. Там да видят как без изпит се приемат мед. сесетри и акушерки, които са неграмотни и готови утре да.убиват...
 • petia
  Отговор
  3 12:30  03.02.18
  Поредната поръчкова атака срещу Академик Митев - забележителен мениджьр и учен, докарал 100 млн. на университета, когато беше Ректор, а сега го обвиняват за период, в който той не е бил Ректор. Отново поръчкова работа - много злоба и завист се извива вьрху този човек, а хората са му благодарни – той е човека, който вдигна заплатите четири пъти, всеки храни семейство. Другият поръчков удар: Акция на ДАНС в комбина с репортери на БТВ. В деня на връчване на дипломите на завършващите медици в зала 1 на НДК. Настоящият Ректор Златков не бил открит за коментар, въпреки присъствието на камера на БТВ и факта, че бе на сцената пред всички поне 4 часа. Някакви граждани от европейския съюз, които нямат никакъв проблем да посещават и да престояват колкото си искат тук, дават луди пари за да се запишат платено обучение в един от най-скъпите университети в БГ. При условие, че в повечето европейски страни и САЩ ако поискат да си плащат за учене, никой няма да ги спре. Едновременно почва събарянето на руйната "стол ном.8" и явно събраните от най-успешния Ректор в касата на университета 100 мил, явно няма да могат да омажат ръцете на някой държавен дерибей като Кунева например.... Чиста ПР акция за хвърляне прах в очите на простолюдието. Толкова сме слепи, гладни и прости, че като нищо утре ще се събудим с паспорти от 3тия пол и няма да знаем как сме го проспали. БТВ е най-пропадналата и платена медия в страната. Мога да потвърдя от личен опит, а народа който им гледа т.н

Напиши коментар:


Публикувай