Last news in Fakti

23 Януари, 2018 17:33 3 535 2

Затвор за 2,28 промила алкохол

  • затвор-
  • мездра-
  • промили

Мъжът е сключил споразумение с прокуратурата

Три месеца затвор получи мъж за шофиране с 2,28 промила алкохол в кръвта. Подсъдимият Г. Карчев (на 53 години) се е признал за виновен и е сключил споразумение с Районна прокуратура – Мездра.

Той се е съгласил да изтърпи наказание от три месеца „Лишаване от свобода“ при „строг“ режим за това, че на 21 ноември 2017 г., на път от с. Горна Кремена към Мездра, управлявал лек автомобил „Сеат“ след употреба на алкохол. По надлежен ред било установено наличие на 2,28 промила в кръвта на водача.

Постигнатото между страните споразумение е било одобрено от съда. Карчев е лишен и от право да управлява МПС за срок от една година.

Подсъдимият е извършил деянието в изпитателния срок на условното му осъждане по друго наказателно дело, водено в Софийски районен съд, с влязла в сила присъда на 11.07.2017 г. – четири месеца „лишаване от свобода“. Съгласно императивната разпоредба на НК, то е приведено в изпълнение и следва да бъде изтърпяно ефективно.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плюс

    9 0 Отговор
    Ахаааа заглавието замалко подведе, че е осъден ефективно само заради това, че е карал пил. А той бил вече с присъда условна, която може и да е за убииство в днешно време в БГ.................
    Важното е народа да не протестира срещу съда и прокоратурата.........
  • 2 Затвор

    2 0 Отговор
    Току що прокурор от Варна каза че са Цигани "момчетата" на 13 и 14 години които убиха бездомник във Варна - нападнали са го където спи в междублоково пространство и са му счупили всичките ребра и главата