2 701 22

Убиха две домашни кучета пред очите на стопанина им

Мария Атанасова

Жестоко убийство на две домашни кучета е станало вчера в района на лесопарк "Липник" край Русе, съобщиха от МВР. Мъж е съобщил, че разхождал двете си кучета - от породите немска овчарка и лагото романьоло, в лесопарка.

Той обяснил, че чул два последователни изстрела. Когато се приближил, видял, че кучетата му са убити и около тях имало двама мъже, които си тръгнали.

Животните са убити от упор, а собственикът им е бил на 20 метра от тях. Извършителят на убийствата е ловец, твърди novini.bg

Инцидентът е станал в гората на 300 метра от зона, където редовно се разхождали хора. По това време имало малки деца, които се пързаляли с шейни.

От Регионална дирекция на горите - Русе са излезли със становище, че убийството е станало по погрешка.

Ловецът се оправдал, че кучетата са го нападнали и той е реагирал.

Русе / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Кумчо Вълчо
  Отговор
  1 13:24  30.01.18
  Домашни кучета се разхождат с намордник и повод дълъг 1,5м.

  Коментиран от #3

 • само така
  Отговор
  2 13:24  30.01.18
  Намерили са си майстора, кучетата. Браво на ловеца, спасил е децата. Миналата година един тип си беше пуснал кучето на детската пързалка, беше голямо, но очевидно дружелюбно, но децата са деца, изпитват страх и подобно нещо ги стресира, добро, лошо, няма значение, да не ги е пускал кучетата да тичат при децата.

  Коментиран от #22

 • ТайсънЧЪЕ
  Отговор
  3 13:26  30.01.18

  До коментар #1 от "Кумчо Вълчо":

  Даже заслужава и глоба.
 • Жоро
  Отговор
  4 13:30  30.01.18
  Има кучета и кучета. Ние имахме каракачанка. В момента, в който стана агресивна САМО на къса каишка с наморник без да се пуска и се разхожда на места където няма хора. 5 години по късно си умря от старост без инцидент. 95% зависи от стопанина не от кучето. Въпрос - този какво е търсел с пушака в лесопарка. Не съм от Русе, но щом е място където се разхождат хора и се парзалят деца това ли е мястото да си изпорбваш новата ловна пушка ?

 • jft
  Отговор
  5 13:31  30.01.18
  Собственикът е на 20 метра от кучетата, в същото време има деца, които се пързалят със шейни, т.е., инстинктивно кучетата може да подгонят някоя шейна и да стреснат детенцето. Може да не го ухапят, но стресът е достатъчен за децата. Е, кой е виновен в случая?! Най-вероятно децата, защото са се пързаляли в парка предназначен за хора...
 • Прокурора
  Отговор
  6 13:33  30.01.18
  Лонецът на съд и там да доказва дали е бил нападнат или не. Убийството на кучетата е факт и това е подсъдно по НК.
 • бббббб
  Отговор
  7 13:45  30.01.18
  Няма право да стреля на обществени места и населени места.Има НК ,кога и как се употребява оръжие.Има полиция и тел.112 при необходимост.Ако е бил нападнат случайно , как точно тогава е бил с пушката в него?!?!? И как при нападението няма свидетели ,че наистина е нападнат при условия,че е имало играещи деца ,а може би и родители с тях?!?!?Просто поредния комплексар с оръжие.
 • Така е!
  Отговор
  8 13:57  30.01.18
  На обществено място където това е позволено кучета се разхождат само на повод до два метра и ако са агресивни и с намордник.
 • АРЧИ
  Отговор
  9 14:18  30.01.18
  Кокершпаниола си го разхождам на каишка , какво остава за големи кучета. Пуснали ги боща, като овце. Вдигал съм кокера с едната ръка над главата си , с другата го браня от един дог , голям като магаре , и свободно пуснат, а той скача и се катери по мене да го стигне. Ако имах в мен оръжие щях да го застрелям. Боклуци всякакви , има места в парковете, с огради направени да си пуснеш там кучето да побяга.
 • ААА
  Отговор
  10 14:48  30.01.18
  От Регионалната Дирекция би трябвало да излязат със становище по случая. Дали въпросният ловец си е разхождал пушката в предвидените от закона ловни площи, със съответният за сезона дивеч-водоплаващ.В кой ден от седмицата се е случило- събота,неделя, сряда са разрешените дни, или трябва да има специално издадено разрешително за хищници. Ако това не отговаря на гореизложеното- дупе да му е яко .Пушката би трябвало да му е в касата, пунта за "законната самоотбрана" не важи. Вероятно ще бъде лишен от лов и осъден.
 • един
  Отговор
  11 14:59  30.01.18
  Разпасана държава, разпасани хора! Вместо да се цивилизоваме, все повече подивяваме! В цивилизацията жестокостта към животни е строго наказуема. При доказано проявена такава, извършителят бива глобен с доста солена глоба, след това срещу него се завежда дело. забранява му се да се занимава с каквито и да било животни, не става! Да не споменавам зоополицията, която стриктно върши работата си, работят само хора, които уважават животните и природата. У нас положението е плачевно. Всеки изрод може да измъчва и убива животни, а който си позволява такива неща, той не се замисля да върши същото и с хората. За Истанбулската конвенция не спираме да говорим пълни глупости, а тя е точно срещу насилието, побоя, жестокостта, нарушаване на човешките права! Какво да говорим повече?! Див народ! Африканско племе, което много се плаши да не стане обратно с приемането на тази конвенция! У нас само мъжкари се раждат и истински красиви многораждащи жени! Други няма! Всички останали ще ги бием и убиваме!

  Коментиран от #16

 • Гост с име
  Отговор
  12 15:00  30.01.18
  Дано да има повече такива случаи и да се озаптят кучкарите. Пускат си гадините да тичат свободно и вместо те да са на каишка аз трябва да държа децата си за ръка да не се случи нещо. Съжалявам, но на такива стопани такъв прът. Животните не са виновни.
 • Различен
  Отговор
  13 16:04  30.01.18
  Абе, Вие добре ли сте???? Лесопарка е извън града. Това се е случило в ГОРАТА!!!!! На 300 метра от хората! Имате ли представа колко са 300 метра?? Човека е отишъл умишлено там, за да могат да побягат кучетата в гората малко на свобода! Не е в града, или в някой от парковете! Този пишман ловец, трябва да бъде скопен, както и защитаващите го, заради коментарите им, без да познават мястото и обстоятелствата! Какво майка си търси в гората, извън ловния сезон, без дружинка, с заредена пушка?? Със същия успех може да застреля и някое дете. Там е ГОРА!!
 • Сам Боха
  Отговор
  14 18:57  30.01.18
  Преди да напиша нещо глупаво, проверих този парк в Русе. Всъщност той се намира извън града и е доста голям горски парк с езеро и т.н. Та тези кучета нали затова са закарани извън града, за да се разходят пуснати. Ако беше на центъра на града, разбирам да има претенции към стопанина. Или в гората кучетата също трябва да са вързани. Ловците да не си водят ловните кучета при гонка на каишка? и с намордник? Използването на ловно оръжие без издадено разрешително за лов е нарушаване на закона. Това не е лично оръжие за самозащита. Освен това е забранено използването му на обществени места, където в близост се пързалят деца. Жалко,че вече не съм в МВР, да го прибера в районното ловеца за разпит и да го разпна от "въпроси". Имах случай при който ловджия беше застрелял брат си като диво прасе и беше го хвърлил в река. Не му е мигнало окото. На полиграфа права линия като на мъртвец. Година и нещо по-късно случайно беше намерено тялото от пастир, изплувало някъде на другия край на вселената. Малко по-късно ловджията си призна. Та ловците са много по-опасни от кучетата, но никой не ги застрелва когато се разхождат близо до пързалящи се деца...

  Коментиран от #17

 • Driving pleasure
  Отговор
  15 20:54  30.01.18
  ОДОБРЯВАМ!!! Жалко за животните, но одобрявам и смятам, че е малко!!! Кучкарите е крайно време да разберат, че не могат да пускат животните без надзор и да се провикват от 50 метра "не бой се то не хапе"!!! Мен ме е хапало куче и знам, че хапе и ако някой ловеж ми поиска пари за патрони да поразчисти свободно скитащите ще ги има воглаве със стабилна почерпка!
 • Шопа
  Отговор
  16 21:31  30.01.18

  До коментар #11 от "един":

  А дали не ти е минало през акъла?, че тези кучета не са застреляни просто случайно и има някакъв предтекст който ние не знаем. След като държава и нехайни собственици на такива породи не взимат мерки, естествено трябва да се противодейства преди да бъде разкъсан друг човек. И аз бих стрелял, стига да има мотив. Преди години когато дъщеря ми беше малка, немската овчарка на комшията така я изплаши, че дълго време след това като я приближеше куче и изпадаше в неистов рев и се напикаваше нощем от преживения стрес. А немската овчарка не я ухапа ами просто се спусна стремглаво към нея и започна да я души и ближе, но детето малко, как да се защити?. Та собственици на големи породи, моля Ви разхождайте си кучетата на повод и ако е необходимо и с намордник за да не причинявате стресови ситуации и да ви мразят хората. П.С. Да попитам защитниците на кучета, ако някой от вас изпадне в подобна дори и по лоша ситуация, детето му да бъде нахапано или самият той?,какво ще направите?. Не искам да споменавам друго.
 • ААА
  Отговор
  17 21:44  30.01.18

  До коментар #14 от "Сам Боха":

  Дълбокото ви непознаване същността и даването на право за ловуване ме карат да мисля ,че съвсем не сте такъв за какъвто се представяте. А свободното пускане на кучета в стопанисваните от ловната дружинка прилежащи и ловни площи без уведомление и разрешение , може да завърши трагично за кучетата. Все пак ловните площи са достатъчно отдалечени от населените места , за да може някой видиш ли току така да си разхожда кучетата по балкана. Бракониери и бракониерски кучета , безстопанствени и скитащи не се толерират , да ни плашат животните.Дори и на стопаните е забранено да си пасат животните на определени места, щото идва горския и му пере акта, а той хич не е малък.

  Коментиран от #19

 • Кавал
  Отговор
  18 05:50  31.01.18
  Всички сте много прости и същевременно компетентни по всички въпроси.

 • Stefko 88
  Отговор
  19 16:52  31.01.18

  До коментар #17 от "ААА":

  Освен това има табелка .... навлизате в ловен район номер.... или намирате се на териорията на ловно стопанство ... и така нататък. Логично е,че посред сезона големи кучета нямат работата там, а тоя да си ги върже .
 • Коко
  Отговор
  20 06:36  01.02.18
  И сега кучкарите да нададат вой! Така е безстопанствена работа виновен е кучкаря, както винаги кучетата са без контрол. Като звъннеш на 112, първо ще те питат на колко години е жертвата. Докато се обеснявате, жертвите могат да станат много, от различна възраст, пол и соц. положение. Не, не мразя кучетата- мразя кучкарите. За себе си не могат да отговарят, камо ли за животното........
 • цоле
  Отговор
  21 20:29  01.02.18
  АКО СА БИЛИ БЕЗ НАМОРДНИК КАКТО Е ПО ЗАКОН
 • 22 09:16  06.02.18
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай