971 2

2 г. затвор за водач, убил пешеходец

Инцидентът е станал във Варна

2 г. затвор за водач, убил пешеходец
Светослава Ингилизова

Варненският окръжен съд призна за виновен Милен А. в това, че на 02 април 2017 г. във Варна при управление на лек автомобил „Хюндай Акцент" нарушил правилата за движение по пътищата и причинил смърт по непредпазливост на 26-годишен мъж.

Подсъдимият призна вината си и делото бе разгледано в условията на съкратено съдебно следствие.

Съдебният състав определи наказание „лишаване от свобода" ефективно за срок от 2 години, което ще бъде изтърпяно при първоначален общ режим.

32- годишният мъж от Дулово е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 3 години и следва да заплати направените по делото разноски в размер на 165,49 лв. в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР-Варна.

26-годишният пешеходец загина на място при катастрофа на 2 април 2017 г. във Варна. Според обвинението, водачът навлиза с 90 км/ч. на червен забранителен сигнал на светофара на кръстовището на Централна поща, в резултат на което е блъснат от лек автомобил "Ауди". След сблъсъка първият автомобил се завърта и удря пешеходец, намиращ се на разделителния остров на бул. „Съборни“ и бул. „Вл. Варненчик“. Изготвената по делото съдебномедичиска експертиза е установила множество тежки наранявания причинили смъртта на младия мъж.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативен съд - Варна в 15-дневен срок от днес.

Варна / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЛОЩ
  Отговор
  1 17:35  09.02.18
  2 години за убииство причинено от тотално не зачитане на какъвто и да било закон (минаване на червено) Ама щото е признал и е сключил сделка само 2 години и 165лв (реално ще лежи 1) ПИРИН ПИРИН ПИРИН дано се избием и изчезенм по-бързо всички Българи!
 • вило
  Отговор
  2 12:56  18.02.18
  Прав си пич

Напиши коментар:


Публикувай