Last news in Fakti

18 Януари, 2024 05:31 2 249 13

Нов случай на съмнение за смърт след полицейско насилие в Стара Загора

  • полиция-
  • смърт-
  • насилие-
  • стара загора

Сигналът е от майка на починал след арест

Нов случай на съмнение за смърт след полицейско насилие в Стара Загора - 1
Снимка: МВР
Майка на мъж, задържан през лятото на 2022 година, който е починал часове след ареста подава сигнал за евентуално полицейско насилие. Започнало е и разследване, което обаче твърди, че смъртта е настъпила вследствие на погълнат наркотик, предаде dariknews.bg, позовавайки се на информация от NOVA.

На 14 юли 2022 година синът на Мария Рашева Господин е задържан при спецакция срещу наркоразпространието в Стара Загора. По-късно същия ден полицията уведомява семейството, че 27-годишният мъж е починал, разказва NOVA.

"Става му лошо в килията и умира. На нас ни казаха, че е умрял в линейката, но докторът от линейката каза, че са го изкарали оттам мъртъв", разкри майката Мария. Съмнения у близките му се появяват, когато разбират, че причина за смъртта е отравяне с наркотични вещества, които той погълнал в найлоново пликче, преди да го задържат.

"Той беше бит до неузнаваемост. Не казвам, че са го убили умишлено, но за мен е важно да знам истината", посочва майката. По случая прокуратурата започва разследване. По-късно то е прекратено заради липса на престъпление.

Изготвени са били тройна съдебномедицинска и токсикохимична експертизи, от заключенията на които се установява, че смъртта на Г.Р. е настъпила в резултат от отравяне с наркотични вещества – метамфетамин и амфетамин.

Разследването е установило още, че по тялото на мъжа е имало следи от охлузвания, но те били защото e оказал съпротива по време на ареста. "Искахме записът да бъде възстановен в София. Отказаха ни. Казаха, че тогава е имало токов удар", разказва още тя.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    16 5 Отговор
    Този неже бил стока, но и ченгеджийски номера не са стога... да пу.кнam и те
  • 2 Тея бият на почивки.

    14 5 Отговор
    Само си предават разгъваемата палка като щафетна пръчка, на следващия, като се задъхат. Ял съм им попарата. Едва се оправих.
  • 3 Аз си мисля така

    21 8 Отговор
    Докато няма запалени къщи на такива КУКИ, няма да разберат, че не са недосегаеми и всевластни. Не може да те смачкват, преди някой да е доказал вината ти.

    Коментиран от #5

  • 4 Пешо

    9 2 Отговор
    Този неже бил стока, но и ченгеджийски номера не са стога... да пу.кнam и те
  • 5 Йосив

    17 5 Отговор

    До коментар #3 от "Аз си мисля така":

    Всеки проблем има име фамилия и адрес.
    Милиционерите всичко документират и пишат имената си по разни хартийки, не е трудно проблема да бъде решен.

    Коментиран от #7

  • 6 Шопо

    15 6 Отговор
    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 7 Сталин

    12 6 Отговор

    До коментар #5 от "Йосив":

    Ест человек ест проблем, нет человек нет проблем.

    Коментиран от #11

  • 8 Полицейско насилие

    11 7 Отговор
    100% крият. България се првръща в държава, в която искат да узаконят полицейското насилие, затова газ по инстанциите и виновните ченгета в затвора. Нека държавата докаже, че е оравова.
  • 9 ХАХАХА

    8 10 Отговор
    Възпитавайте си чаветата ,за да не ги прибира полицията ! Стига ревахте за смъртта на наркомани ,наркопласьори или с 2 думи на престъпници!
  • 10 Айде и тоя ангел

    7 6 Отговор
    На всички престъпници полицията им крива. Тоя е погълнал амфетите да не го хванат с тях, после полицаите са го отровили. Оди си у правио път и никой няма да те закача. Като е тровил хора й е носил пари, макя му оти не го е питала от нивата ли ги е изкопал.
  • 11 Троцки

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сталин":

    Ест наркоман ест проблем, нет наркоман снова ест проблем.
  • 12 Емо

    6 4 Отговор
    Винаги починалия сам си е виновен - че не деяни на бой, какъвто в българската милиция така или иначе няма. Той падна и си удари носа в земята.... и така, 17 пъти.
  • 13 ТОКОВ УДАР ЛИИИИИ

    3 0 Отговор
    ГОСПОООООД ВИИИИЖДААА......СУИИИЧКООО