5 526 2

Държавата иска 3,6 млн. лв. от член на „Килърите“

КПКОНПИ внесе в съда мотивирано искане срещу Георги Вълев

Константин Карагьозов

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) внесе във Великотърновския окръжен съд мотивирано искане по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност (ЗОПДИППД) срещу Георги Вълев, осъден като член на организираната престъпна група "Килърите", с цена на иска 3 611 170 лв.

Предмет на иска са 41 (четиридесет и един) недвижими имота, както и суми от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност.

Георги Вълев е признат за виновен по така нареченото дело "Килърите" за престъпления, попадащи в обхвата на ЗОПДИППД (отм.), а именно че в периода 2000 – 2009 г. в гр. Велико Търново без съответно разрешение е извършил банкови сделки и е получил значителни неправомерни доходи.

Комисията е внесла искове за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу още две лица от групата на т. нар. "Килъри". От Петър Стоянов се претендира имущество на стойност 361 881 лв., а от Янко Попов на стойност 1 180 980 лв.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Папата
  Отговор
  1 15:05  18.02.18
  Малко им искат Но въпроса е къде ще отидат тези пари В чий джоб ще потънат Бате Боко пак ще се налапа май

  Коментиран от #2

 • незнайко
  Отговор
  2 16:44  18.02.18

  До коментар #1 от "Папата":

  Никъде няма да отидат ! Ще останат за наследниците им. Голяма работа, че ще лежат доживот. Представете си сам пенсионер в къщи, няма разлика от затвора !!!

Напиши коментар:


Публикувай